Ellerimiz, Konsollarda Oyun Oynamak İçin Evrimleşse Nasıl Görünürdü? [Video]

61
25
9
5
4
İnsanlık, tarihinin önemli bir kısmında oyun oynamışsa da özel olarak oyun için gelişmiş bir tür değil. Bazı araştırmacılar, gelecek 50 bin yıl boyunca oyun oynamak için özelleşmesi durumunda ellerimizin nasıl gözükeceğini ortaya koydu.

Özellikle Türkçe'de oyun kumandalarını kollarla eşleştirdiğimiz bir gerçek. Bu nedenle kumanda cihazlarına kol denirken, iyi oynayamayanlar için de kolsuz ifadesi kullanılır. Peki kollarımız değilse de ellerimiz oyun oynamak için gelişim gösterseydi nasıl olurdu?

Aslında geliştiriciler şu anda konsol kumandalarını ellerimize uygun olarak tanımlıyor. Yeni konsollar geliştirilirken de ergonomisine dikkat ediliyor. Sonuçta herhangi bir geliştiricinin ellerimizin dönüşüm geçirmesini beklemek için 50 bin yılı bulunmuyor.

İşte geleceğin oyuncu elleri

oyuncu el

Oyun aksesuarları geliştiren firmalar için hız ve isabet büyük önem taşıyor. Böylelikle oyuncuların ihtiyaçlarına karşılık verecek ekipmanlar geliştiriliyor. Cornelius Creative Ltd'nin yöneticilerinden Simon Cornelius da bu duruma dikkat çekerken "Başka açıdan bakacak olursak üreticiler, fizyolojimizin etkisini azaltacak tasarımlar yapmaktan sorumlu" dedi.

Simon, telefonlarımız ve kontrol kumandalarının giderek büyüdüğünü söylerken ellerimizin de buna göre büyümeleri gerekeceğini belirtti. Düğmelerin sayısı artıp kumandalar büyüdükçe daha uzun parmaklar gerektiriyor. Özellikle de baş, işaret ve orta parmaklarımızın çok daha fazla uzaması oldukça kullanışlı olabilir.

Diğer iki parmağımız ise daha kıvrık, kanca gibi bir görünüme sahip olacak. Bu sayede kumandaları daha iyi kavrayabilecek ve daha iyi kontrol edebileceğiz. Üstelik parmaklarımızın değişimi yalnızca parmak uzunluklarımızla kısıtlı kalmayacak.

Parmaklarımız hızlanacak

oyuncu eli

Gelecekte FPS oyuncularının reaksiyon süreleri 100-250 milisaniye arasında değişecek. Günümüzde ise oyuncuların parmak hızı, 300-500 milisaniye arasında değişiyor. Böyle bir değişimle birlikte de oyunlar çok daha rekabetçi hale gelebilir.

Öte yandan böyle eller görseydik muhtemelen korkardık. İnsanların ellerinin böyle olması durumunda kumandalar da daha en baştan çok daha farklı şekilde tasarlanabilirdi. Neyse ki üreticiler şu anda sahip olduğumuz ellere uygun tasarımlar yapmaya devam edecek.

Kaynak : https://www.slotswise.com/how-our-hands-evolve-for-gaming/
61
25
9
5
4
Emoji İle Tepki Ver
61
25
9
5
4