Steam, Oyuncuların Uygun Fiyatlı Oyun Almasının Önüne Geçecek Bir Hamleye Hazırlanıyor

153
25
13
3
3
SteamDB, Valve'ın bölgesel fiyat politikasını istismar eden oyuncular için bir çalışma yürüttürdüğünü açıkladı. Edinilen bilgilere göre oyuncular, yapılacak düzenlemeyle artık yalnızca üç ayda bir kez ülkelerini değiştirebilecekler. Böylelikle istismarın önüne geçilmiş olacak.

Valve'ın 2003 yılında yayınladığı çevrimiçi oyun platformu Steam'in en önemli özelliklerinden bir tanesi, bölgesel fiyatlandırma politikası uyguluyor oluşu. Oyuncular bu sayede, bir oyunun gerçek fiyatına göre değil de o ülkenin ekonomik koşullarına göre oyun satın alma imkanı yakalıyorlar. Ancak bu durumun sıklıkla istismar edildiğini tespit eden Valve, konuyla ilgili yeni bir adım atmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

SteamDB'nin keşfettiği bilgilere göre Valve, oyuncuların VPN aracılığıyla hesaplarını farklı ülkelere taşımasını engellemek istiyor. Bununla ilgili olarak da çalışmalarını sürdüren şirket, oyuncuların hesaplarındaki ülke seçeneğini değiştirme ayarını kısıtlayacak gibi görünüyor. Bu durum Türkiye'yi pek etkilemeyecek olsa da diğer ülkedeki oyuncuları fazlasıyla etkileyecek gibi duruyor.

Ülke değiştirme ayarına 3 ay sınırı geliyor

Steam

SteamDB'nin iddialarına göre Valve, Steam'deki ülke değiştirme özelliğini üç ayda bir kez değiştirebilecek şekilde yeniden tasarlıyor. Bu da bir oyuncunun, Steam hesabının kayıtlı olduğu ülkeyi üç ayda bir kez değiştirebileceği anlamına geliyor. Bu tür bir özelliğin kullanıma sunulması, bölgesel fiyatlandırma istismarını sıfırlamayacak olsa da oyuncuların işini zorlaştırmış olacak.

Valve, Steam'le ilgili iddialara yönelik resmi bir açıklama yapmadı. Öte yandan, geliştirilen özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı da şimdilik bilinmiyor. Ancak SteamDB'nin daha önce sızdırdığı bilgilerin doğruluk oranını göz önünde bulunduracak olursak, Valve'ın oyun fiyatlarını istismar eden kullanıcılara karşı böyle bir adım atma gibi bir planının gerçekten de olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.gamesindustry.biz/articles/2021-06-24-valve-reportedly-limits-region-switching-to-combat-steam-price-exploitation
153
25
13
3
3
Emoji İle Tepki Ver
153
25
13
3
3