Elon Musk’tan ‘Pedofili’ Davasıyla İlgili Şaşırtan Savunma

47
8
7
6
4
Geçtiğimiz yıl mağarada mahsur kalmış çocukları kurtaran İngiliz bir dağcı için Twitter üzerinden "pedo guy" ifadesini kullanan Elon Musk, pazartesi günü olay hakkında mahkemeye savunmasını sundu. Musk'ın ifadeleri oldukça şaşırtıcı ve kafa karıştırıcı gözüküyor.

Geçtiğimiz sene Tayland’da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuğun kurtarılmasıyla ilgili bir olayda SpaceX ve Tesla Yöneticisi Elon Musk, 12 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılmasına yardım eden Vernon Unsworth hakkında “pedo guy” (pedo adam) ifadesini kullanmış ve büyük bir tepki toplamıştı.

Yaşanan tepkilerin ardından geri adım atan ve tweet'lerini silen Musk, bu olaydan o kadar kolay sıyrılamamış ve olayın yargıya taşınmasına karar verilmişti. 22 Ekim’de gerçekleşecek olan mahkeme öncesi Elon Musk, dün mahkeme heyetine olayla ilgili belgeler ve savunmasını sundu.

Elon Musk: "Pedo adam dediğimde kelimenin tam anlamıyla bir pedofili olduğunu kastetmedim"

Elon Musk Pedofili Twitter

Dün mahkemeye gerekli belgeleri sunan Elon Musk, savunmasında “Bu, birisinin aslında 'pedofili' olduğu anlamına gelmez. Çocukları rahat bırakmayan ve onlarla uğraşan herkes pedofili değildir” ifadelerine yer verdi. Olayları daha da ilginç bir noktaya taşıyan Elon Musk, İngiliz dağcıya söylediği “pedo guy” lafının bir hakaret olmadığını, çocukluğunda Güney Afrika’da yaygın olarak kullanılan bir söz olduğunu söyledi.

Ayrıca bu kelimenin “ürpertici yaşlı adam” kelimesiyle eş anlamlı olduğunu dile getiren Musk, kullandığı tabirle bir kişiyi pedofilik davranışlarla suçlamak niyetinde olmadığını, bu tabirin birinin görünümüne ve tavrına ithafen kullanıldığını belirtti.

Karşı tarafın avukatı da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

elon musk pedofili

Mahkemeye sunulan bu belgeler, Musk’ın Vernon Unsworth’a yönelttiği “pedo guy” tabirinin ceza getirmemesi için kullanılacak. Daha önce yaptığı bir konuşmasında Elon Musk, İngiliz dağcının bir sonraki Jeffrey Epstein (2001 ve 2005 yılları arasında pedofiliden hüküm giymiş bir milyoner) olabileceğinden korktuğunu, bu bilgileri ise doğruluğu ispatlanmamış bir özel dedektiften aldığını belirtmişti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Unsworth’un avukatı, BuzzFeed’e verdiği bir demeçte “Bugün Elon Musk'ın verdiği savunma, güvenilir ve doğrulanmış herhangi bir destekleyici kanıt olmadan Vernon Unsworth'u yanıltıcı şekilde lekelemeye devam etmek için verilmiş iğrenç bir çaba” açıklamalarında bulundu. Davanın nasıl sonuçlanacağını ve Elon Musk'ın ceza alıp almayacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/elon-musks-legal-defense-pedo-guy-pedophile
47
8
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
47
8
7
6
4