Bilimsel Olarak Kanıtlanmış, Tüm Gün Olumsuz Düşünmenin Sağlınıza Olan Zararları

86
14
4
4
3
Bütün gün olumsuz düşüncelere kapılmamızı bilimsel bir açıklama getirildi. Kortizol isimli hormon, stres düzeyini değiştirerek olumsuz düşüncelere kapılmamızı sağlıyor.

Gün içinde düşüncelerimiz, ruh halimiz ve psikolojimiz anbean değişiyor. Olumlu düşünceler kadar olumsuz düşünceler ve duygular da günlük hayatımızı etkiliyor. Dopamin hormonu, beynimizde olumlu düşüncelerin yayılmasını sağlıyor. Kortizol ise dopaminin tam tersi yönünde çalışarak beynimizi olumsuz duygu ve düşüncelere itiyor. 

Kortizol, aslında beynimizin alarm sinyali gibi davranıyor. Beyin, herhangi bir tehlikenin yaklaştığını anladığında kortizon salgılıyor. Salgılanan kortizon, olumsuz düşüncelere ve duygulara kapılmamızı sağlıyor. Uzun süre kortizol salgılanması depresyona neden olabiliyor.

kortizol olumsuz düşünmeyi tetikliyor

Kortizol, sadece mutsuzluğa sebep olmuyor. Vücutta oluşturduğu değişikliklerden biri de kan basıncının yükselmesi. Yüksek kan basıncı nedeniyle kortizol, hipertansiyona davetiye çıkarıyor. Aynı zamanda mide ile yemek borusu arasındaki kapağın çalışması da kortizoldan etkileniyor. Mekanizması kortizoldan etkilenen kapak nedeniyle reflü ortaya çıkabiliyor. 

Sadece olumsuz düşüncelere kapılmamak için değil aynı zamanda sağlığımızı bozabilecek kortizola maruz kalmamak için rahatsız olacağımızı düşündüğümüz durum ve mekanlarda uzak durmamız gerekiyor.

Kaynak : https://www.inc.com/john-brandon/science-says-theres-a-simple-reason-you-keep-thinking-negative-thoughts-all-day.html
86
14
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
86
14
4
4
3