Eski MİT Görevlisinin Müthiş 11 Eylül Saldırıları İddiası: Önceden Haberimiz Vardı

96
18
5
5
2
Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, "11 Eylül'den, 40 gün önceden haberim oldu. Biz CIA'ye söyledik, meslektaşlarla haber verdik, pek dikkate almadılar" açıklamasında bulundu.

11 Eylül tarihinde Dünya Ticaret Merkezi’nin İkiz Kuleleri’ne El-Kaide tarafından kaçırılan uçaklarla gerçekleştirilen saldırıya ilişkin ‘istihbarat eksikliği’ tartışmaları hâlâ sürerken eski MİT görevlisi Mehmet Eymür, CIA'e istihbarat verdiğini belirtti.

CIA’e önceden haber verdiğini ancak dikkate alınmadığını söyleyen eski MİT görevlisinin açıklamasıysa şu şekilde oldu:

"11 Eylül'den 40 gün önce haberim oldu. Biz CIA'ya söyledik, meslektaşlarla haber verdik, pek dikkate almadılar. Bakalım şimdi belki o haber Amerika'da yansır mı ne olur? Olay olduktan sonra bana bu haberi getiren adamla nasıl görüşürüz diye telaşla sordular o zaman. Görüştüler, sonra biz görüştürdük."

İstihbarat kaynağını da isim vermeden açıklayan Eymür "Uyuşturucu işi yapan bir Türk. İsmini verdim ama sadece adını verdim. Zarar gelsin istemedim. Halen sağ mı bilmiyorum. Daha sonra görmedim hiç. 11 Eylül çok büyük bir şeydi. Binlerce kişi öldü. Kulelerin yıkılması falan… Ben Amerika'daydım o zaman. Bir dizi film gibi seyrettik" sözlerini sarf etti.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201906141039365086-eski-mitci-eymur-11-eylulden-40-gun-once-haberim-oldu-ciaye-soyledik-pek-dikkate-almadilar/
96
18
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
96
18
5
5
2