Google Asistan'a 9 Farklı Dilde Yeni Seslendirme Seçeneği Geliyor

18
4
1
1
0
Son dönemde akıllı telefon kullanıcılarının her anlamda hayatını kolaylaştıran Google Asistan'ın aynı ve robotik seslendirmesinden sıkılanlar için Google, desteklediği dillerden dokuzuna yeni seslendirme getiriyor. Listede henüz Türkçe olmasa da böyle bir girişimin başlaması elbette gelecekte ülkemize de yansıyacaktır.

Google, akıllı telefon kullanıcılarının kullandığı Google Asistan uygulamasına 9 dil için yeni seslendirmeler ekliyor. Yeni seslerin kullanılabileceği diller Almanca, Fransızca, Flemenkçe, Norveççe, İtalyanca, Korece, Japonca'nın yanı sıra Hindistan ve Birleşik Krallık için İngilizce olarak belirlenmiş durumda.

Hâlihazırda ABD’de İngilizce için 11 farklı seslendirme sunan Google’ın yeni sesleri, saydığımız dillerin konuşulduğu ülkelerde kullanıma açılacak. Şu anda 30 farklı dili konuşabilen Google Asistan, yalnızca hepimizin bildiği klasik kadın Asistan sesine sahip. Dolayısıyla Google, Asistan uygulamasına ikinci bir seslendirme seçeneği ekliyor.

Yeni seslendirme, kulağa çok daha doğal gelecek:

google asistan

Yeni seslendirme DeepMind’ın WaveNet teknolojisi ile oluşturuldu. Bu teknoloji, Google’a göre seslerin perdelerini doğru bir şekilde ayarlayabiliyor ve konuşma, bu sayede Asistan'ın robotik seslerini çok daha doğal hâle geliyor. Yeni seslendirme de elbette gerçek bir insanın konuşmasını taklit edemiyor.

Yeni eklenen sesler bir erkeğe aitmiş gibi duyuluyor olsa da Google, bunlara herhangi bir cinsiyet vermiyor. Bunu yerine sesleri renklerle simgeliyor. Asistan’da kullanmak istediğiniz sesi "turuncu" ya da "kırmızı" seçeneklerine basarak değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca Google seslerin sıralanış şeklini ve verilen renkleri de rastgele yansıtıyor.

Google Asistan’ı ilk kurduğunuzda yeni seslerin kullanıma sunulduğu ülkelerden birinde yaşıyorsanız size rastgele bir ses veriliyor. Yani ya "kırmızı" ya da "turuncu" seslendirme seçeneği seçili geliyor. İstediğiniz zaman bu sesi değiştirebiliyorsunuz. Google da kullanıcılarının farklı sesleri denemelerini istiyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/09/google-assistant-gets-a-second-voice-option-in-9-more-languages.html
18
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
1
1
0