Google Fotoğraflar'ın iOS Uygulamasındaki Sınırsız Depolama Hatası Giderilecek

15
4
3
2
1
iPhone kullanıcılarının fotoğraflarını Google Fotoğraflar uygulamasında, fotoğrafların orijinal boyutunda saklanmasını sağlayan önemli bir açık keşfedildi. Google açığı düzeltmek için çalışıyor.

Pixel 4 ve Pixel 4 XL'in piyasaya sürülmesiyle kullanıcılar, Google Fotoğraflar'a sınırsız, ücretsiz, orijinal kalitede fotoğraflar yükleme ayrıcalığını kaybedecekleri haberiyle hayal kırıklığına uğradılar.

Ancak bir Reddit kullanıcısı, Pixel kullanıcılarının yarasına tuz basarak; iPhone kullanıcılarının şu anda sınırsız Fotoğraflar depolama alanı elde ettiğini ortaya çıkardı ancak hata olduğu anlaşılan bu durum değişmek üzere.

Google Fotoğraflar'da ücretsiz olarak çok sayıda yüksek kaliteli resim yükleyebiliyorsunuz. Ancak premium hesap için ödeme yapmazsanız 'orijinal kalitede' saklanan resimler, hesabın Drive ve Dökümanları da içeren maksimum 15 GB'lık depolama sınırına sayılıyor.

iPhone modelleri, iOS 11'den beri fotoğraf çektikten sonra cihazda depolamak için HEIC dosya formatını kullanıyor. Bu formatın en büyük faydalarından biri görüntüyü JPEG formatından daha fazla sıkıştırması ve böylece daha az depolama alanı kaplaması.

Google Fotoğraflar

Google Fotoğraflar'ın ücretli aboneliği, orijinal kalitede yapılan yüklemeleri dosya boyutuna göre ölçtüğü için HEIC formatında herhangi bir şey yükleyen kullanıcılar, teknik olarak sınırın altında (16 MB) kalıyor. Böylece fotoğrafları orijinal çözünürlüğünde saklayabiliyorlar.

Google, duruma el attı ve sorundan haberdar olduğunu belirterek, "hatayı" düzelteceğini açıkladı. Şirket, sorunu nasıl düzeltmeyi amaçladığı konusunda ayrıntı sunmadı. Ancak HEIC dosya formatını JPEG formatına çevirerek kaydetme olasılığı yüksek.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/google-to-stop-iphone-users-from-getting-free-original-quality-photos-backup
15
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
4
3
2
1