Google Play Store'un 'Material' Temasını Kullanıma Açan APK Yayınlandı

28
10
7
5
2
Google Play Store için gelişticiler tarafından yeni bir tema paylaşıldı. Paylaşılan bu tema, beyaz rengi ön plana çıkarıyor ve uygulama türlerini ekranın alt kısmına taşıyor.

Andorid işletim sisteminin özelliştirmelere açık olması, Android kullanıcılarını cezbeden niteliklerinden bir tanesi. Hal böyle olunca Android geliştiriciler, kullanıcılarına özelleştirme imkanı sunan bazı özellikleri yayımlamaktan geri durmuyorlar. Google'ın Android geliştirici ekibi şimdi, Google Play Store için özelleştirilmiş olan yeni bir temayı kullanıcılarının hizmetine yeniden sundu. Gelin o temanın detaylarına yakından bakalım. İşte özelleştirilen yeni Google Play Store teması;

Google Play Store'un alışkın olduğumuz yeşil rengi, yerini beyazlatılmış bir görünüme bir görünüme bırakıyor. Farklı türde içeriklerin erişilebildiği sekmelerin yerleştirildiği Google Play Store'un bu yeni temasında, oyunlar yeşil, film ve videolar da pembe tonlara bezenmiş durumda. Bu özellikleriyle birlikte "Uygulamalarım ve Oyunlarım" bölümü de beyazlaştırılmış ve bu sayede kullanıcılar için daha temiz bir göz deneyimi yaşatmak hedeflenmiş. Ayrıca Google Play Store'un bu teması, uygulamalara getirilen güncellemelerin incelenebildiği "Yenilikler" bölümü de hem daha geniş hem de kullanıcıların daha rahat okuyabilecekleri bir hale getirilmiş.

Tüm bu özellikleriyle birlikte Google Play Store uygulamasını bu temayla birlikte kullanmak isterseniz yapmanız gereken bir kaç işlem var. Bu işlemlerden ilki, burada bulunan bağlantıya giderek geliştiriciler tarafından oluşturulmuş olan Google Play Store'un APK dosyasını indirmek. 15.3.17 olarak belirlenen son sürümü indirdikten sonra Android işletim sistemli akıllı telefonunuzun 'Ayarlar' bölümüne gitmeniz gerekiyor. Google Play Store uygulamasını bulduktan sonra bu uygulamayı 'Durdurmaya Zorla' butonuna dokunarak Google Play Store'u durdurmanız gerekiyor. Bu işlemin ardından indirdiğiniz APK dosyasını akıllı telefonunuza kurarak Google Play Store'u yeniden başlatın. Bu işlemleri yaptıktan sonra Google Play Store'un bu temasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/06/12/play-store-material-theme-redesign/
28
10
7
5
2
Emoji İle Tepki Ver
28
10
7
5
2