Elon Musk, Pedofili Olmakla İtham Ettiği Dalgıçtan Özür Diledi

Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile kendisine PR dublörü diyen İngiliz bir dalgıca 'pedofili' dediği için hem dalgıçtan hem de lideri olduğu şirketlerden özür diledi.

Geçtiğimiz Haziran ayının sonunda bir mağarada mahsur kalan 12 Taylandlı çocuk, bir anda dünya gündeminin merkezine oturmuştu. Ünlü iş adamı ve girişimci Elon Musk, yaşları 11 ile 16 arasında değişen 12 çocuğu kurtarmak için SpaceX ve Boring Company mühendislerini Falcon 9 roketinde kullanılan oksijen tankı ile birlikte olay yerine göndermişti.

12 Taylandlı çocuk, 25 yaşındaki antrenörleri ile birlikte sağ salim kurtulmayı başardı. Kurtarma operasyonundan sonra açıklamalarda bulunan İngiliz dalgıç Vern Unsworth, Elon Musk’ın göndermiş olduğu mini denizaltıyla ve gönderdiği mühendislerle ‘PR dublörlüğüne’ büründüğünü söylemişti.

Bu açıklamaya fazlasıyla sinirlenen Elon Musk, ‘’Ne var biliyor musun, gösterilen videodan rahatsız olmadım. O denizaltı ya da podlardan birinin, 5. mağaraya kadar sorunsuz şekilde gitmesini sağlayacağız. Üzgünüm "pedo" herif, gerçekten bunu istedin.’’ gibi sert bir açıklama yaparak Unsworth’u pedofili olmakla suçlamıştı.

Bu açıklama, Elon Musk’ın başını fazlasıyla ağrıttı. Basın ve sosyal medyanın tepkisini toplayan Elon Musk, ikinci darbeyi Tesla hisselerindeki çöküşle yaşadı. Elon Musk, bir anlık sinirle yazdığı tweetin bedelini ‘işi’ ile ödüyordu. Zira Tesla hissedarları Elon Musk’a Unsworth’ten özür dilemesi için baskıda bulunuyordu.

Neyse ki Elon Musk, yaptığı açıklamanın fazla sert olduğunu ve Unsworth’a karşı ağır bir ithamda bulunduğunu kabul etmekten çekinmiyor. Bugün itibari ile iki yeni tweet paylaşan Elon Musk, hem İngiliz dalgıç Vern Unsworth’tan hem de lideri olduğu şirketlerden yaptığı açıklamalar için özür diledi.

Vern Unsworth’un gönderdiği mühendisler ve mini denizaltı için söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Elon Musk, yine de Unsworth kendisi için gerçek dışı iddialarda bulunmasının kendisinin yaptığı sert açıklamaları haklı çıkarmadığını, bu nedenle de özür dilediğini söyledi. Musk son olarak hatanın yalnızca kendisinde olduğunu söyledi.