Netflix, Google Earth'te Saklanan Carmen Sandiego'yu Bulmamızı İstiyor

Netflix’in seri haline getirdiği Carmen Sandiego’nun tanıtımı için yapılan tanıtım çalışmaları kapsamında Google Earth üzerinden oynanan bir oyun geliştirildi.

Carmen Sandiego hem bilinen hem de çok bilinmeyen, ünlü bir karakter. Bilgisayar oyunlarında Sandiego ve yancılarından oluşan ekibin peşine düşüyor, o arada da dünyayı öğreniyordu. Eski oyunlarından bu yana çok yol kat eden ‘kırmızılı ajan’, Netflix ile geri dönmüştü.

1985 yılına kadar giden geçmişi boyunca hep çocukların eğitimine katkı sağlaması amaçlanan karakterin Netflix serisi için tanıtım kampanyası devam ediyor. Bu kampanyanın bir parçası olarak Google Earth üzerinde oynayabildiğimiz yeni bir oyun duyuruldu. Oyunda Carmen’in peşine düşüyoruz.

Çeşitli tarihi mekanları ziyaret ettiğimiz bu oyunun adı The Jewels Caper. Bu oyunda yerel halkla konuşarak ipuçları topluyoruz ve Sandiego’nun bir sonraki yolculuğunun nereye olduğunu bulmaya çalışıyoruz. Piksellerle yapılan yapılar oldukça göz alıcı. Oyunun tek eksiği ses. Eski oyunların şarkıları gibi şarkılar olsaymış daha güzel olurmuş.

Google Earth’ün 3 boyutlu harita özellikleri de bu oyuna büyük katkı yapıyor. Carmen Sandiego’nun eğlenceli yapısı ile Google Earth’ün sahip olduğu özellikler bir arada çok eğlenceli gözüküyor.

Serinin ilk oyunu olan The Crown Jewels Caper, Houghton Mifflin Harcourt ve Google tarafından üretildi.