Meitu, Akıllı Telefon Üretimini Xiaomi'ye Devrediyor

Meitu, geçtiğimiz yıl yaşadığı zararlardan dolayı akıllı telefon üretminden çekiliyor. Ayrıca üretim ve geliştirme süreçlerini Xiaomi'ye devrediyor.

Geçtiğimiz iki yılda Çinli akıllı telefon üreticileri için rekabet gittikçe daha sert hale geldi. Bununla birlikte birçok geleneksel akıllı telefon üreticisi, akıllı telefon sektöründen çekildiğini duyurdu. Ancak bu durum, piyasadan çekilen teknolojilerinin gelecekteki ürünlerde kullanılmayacağı anlamına gelmiyor. Birkaç gün önce Meitu, 2018 yılına ait yıllık kazanç raporunu yayınladı. Mali rapora göre 2018 yılında şirket, yıllık %37,8 düşüşle 2,79 milyar yuan (0,42 milyar dolar) gelir elde etti. Düzeltilmiş net zarar 87,91 milyar yuan (13,09 milyar dolar) olarak kayıtlara geçti. Bu zarar, şirketin akıllı telefon sektöründe yaşadığı ciddi bir gerileme nedeniyle gerçekleşti.

Ek olarak finansal rapor, 2018 yılında akıllı donanım gelirinin bir önceki yıla göre %50,7 azalarak 1,84 milyar yuan (0,27 milyar dolar) olduğunu gösteriyor. Bu bağlamda Meitu, performans toplantısında akıllı telefon üretimlerinin bu yılın ortasından önce tamamen durdurulacağını duyurdu. Ancak Xiaomi'nin üretim, tanıtım, araştırma ve geliştirmeden sorumlu olacağı ve Meitu'nun yalnızca satışlardan sorumlu olacağı açıklandı.

Geçen yıl Kasım ayının başlarında Meitu, Xiaomi ile stratejik bir ortaklık ilan etti. Meitu, akıllı telefonunun marka imajını, imaj teknolojisini ve ikinci seviye alan adını küresel ölçekte Xiaomi Group'a lisanslayacak ve Xiaomi de yalnızca bu markanın ilgili teknolojilerini ve patentlerini kullanacak.

Xiaomi cihazlarında, Meitu çekirdek görüntüleme teknolojisini kullandıktan sonra fotoğraf kalitesinin daha da artıracağı düşünülüyor. Ancak Xiaomi ve Meitu, gelecekteki ürünlerinin Meitu telefonları olarak piyasa sürüleceğini veya Xiaomi telefonlarının doğrudan şirketin çekirdek görüntüleme teknolojisini kullanacağını henüz açıklamadı.