Güneş Sisteminin İsimsiz Gezegenine Oy Birliği İle İsim Verilecek

2007 yılında keşfedilen '2007 OR10' gezegeni için hala resmi bir isim konulmuş değil. Bu gezegeni keşfeden kaşifler artık bir isim bulmak istiyorlar, bu nedenle de herkesten yardım bekliyorlar.

Bir gezegeni isimlendirme yetkisi herkesin sahip olabileceği bir şey değil. Genellikle uzayda yeni keşfedilen gezegenler ve diğer büyük objeler onları keşfeden kişi veya grupların ismini alırlar. Ancak birçoğu resmi olarak isimlendirilmez, bilimsel olarak kodlanan adıyla durur.

Küçük gezegen 2007 OR10’da bu isimlendirilmeyen gezegenlerden biri. Temmuz 2007’de keşfedilmesine rağmen bu gezegen, hiçbir zaman resmi olarak isimlendirilmedi. Bu gezegeni keşfeden kişiler ise daha yeni bu gezegene isim koymak istediklerine karar verdiler ve sizlerin de bu konuda yardımcı olmanızı istiyorlar.

Bir gezegene ad vermek, onu bulan insanlar için bile oldukça karışık bir olay. Uluslararası Astronomi Birliğinin herhangi bir ismi kabul etmesinden önce belirli kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor, bu yüzden bilim insanları tasarıya uygun üç isimle çıkageldiler: Gonggong, Holle ve Vili.

Anket yaklaşık bir ay boyunca açık kalacak, bu nedenle eğer siz de bu gezegenin isminde söz sahibi olmak istiyorsanız 10 Mayıs’a kadar oyunuzu kullanmanız gerek. (Siz de oy kullanmak istiyorsanız buraya tıklayarak siteye ulaşabilirsiniz.)