Elon Musk, ABD'deki Tesla'larda Slacker İnadından Vazgeçerek Spotify Desteği Sunacak

Yapılan açıklamaya göre ilk aşamada ABD ve Kanada’daki Tesla sahipleri, bir süredir talep ettikleri ücretsiz Spotify Premium entegrasyonunu ilerleyen günlerde elde edecekler.

Tesla CEO’su Elon Musk, çarşamba gecesi geç saatlerde ABD ve Kanada’daki Tesla araç sahiplerini mutlu edecek bir gelişmeyi Twitter üzerinden duyurdu. Musk, Tesla araçlara Spotify Premium özelliğinin geleceğini açıkladı. Spotify’ı önce Kuzey Amerika’daki araç sahiplerine getirmeyi amaçladığını belirten Elon Musk, bunun için bir zaman belirtmedi ancak dünyanın en çok kullanılan çevrimiçi müzik servisi Spotify, önümüzdeki altı ay içerisinde araçlara entegre edilebilir.

Avrupa pazarında Spotify, 2015’ten beri kullanılıyor:

ABD ve Kanada’daki tüm Tesla araçlarında müzik akış servisi olarak Slacker Radio kullanılıyor fakat birçok Tesla sahibi Slacker Radio’dan oldukça şikâyetçiydi. Avrupa, Avustralya ve Hong Kong’daki Tesla sahipleri ise 2015 yılından beridir Spotify Premium’a sahipler.

2007 yılında piyasaya sürülen Slacker Radio, dinleyicinin kişisel müzik zevklerine göre özelleştirilebilen radyo istasyonlarına sahip. Ücretsiz ve abonelik tabanlı hizmet, kendi tanıtımını yapmak için bir zamanlar DJ’ler ile anlaşmış ve taşınabilir müzik çalar işine bile girmişti. Tüm çabalarına rağmen Haziran 2019’un sonunda aylık 232 milyon aktif kullanıcısı ve 108 milyon ücretli abonesi bulunan Spotify tarafından bir hayli geride bırakıldı.

Slacker, 2017 yılında canlı müzik performanslarına odaklanan bir eğlence ve yayın hizmeti olan LiveXLive tarafından 50 milyon dolar karşılığında satın alındı. Geçtiğimiz yıl ise LiveXLive, 80’den fazla orijinal canlı istasyona sahip bir radyo yayın platformu olan Dash Radio ile ortaklık yaptığını açıkladı.