Samsung, Katlanabilir Telefonlarında Ultra İnce Cam Kullanacak

Samsung, Galaxy Fold'un ardından bir sonraki katlanabilir telefonunda Ultra İnce Cam kullanmayı planlıyor. Şirket Ultra İnce Camla birlikte katlanabilir telefon tasarımlarında bazı değişiklikler yapacak.

Galaxy Fold'un plastik ekran kapağı yumuşak ve çizilmesi oldukça kolay. Bu nedenle Samsung Galaxy Fold'da kullandığı plastik poliimid katmanını, gelecek yılın başlarında gelmesi beklenen bir sonraki katlanabilir telefonunda Ultra İnce Cam ile değiştirmeyi düşünüyor.

Ultra İnce Cam sadece 0,1 mm kalınlığında ve neredeyse gözle görülemeyecek kadar ince. Böyle bir teknolojinin üretimi zor, fiyatı yüksek ve verimi düşük. Bununla birlikte poliimitten çok daha iyi görünmesi ve çizilmeye karşı daha dayanıklı olması gibi avantajları var. İnceliği esnekliği de beraberinde getirse de, tahmin edebileceğiniz gibi cam malzeme plastiğe göre daha kırılmaya meyilli.

Samsung'un bir sonraki katlanabilir telefonunun, Galaxy Fold'un kitap benzeri katlanma tarzı yerine kapak gibi katlanacağı bildiriliyor. Ultra ince cam, yeni katlanabilir telefonun maliyetini düşürerek Fold'un 1980 dolarlık fiyat etiketinden daha ucuz olan 1500 dolar bandına çekecek. Telefon, daha kompakt bir tasarımla 6,7 inçlik ekran boyutuna sahip olacak.

Son olarak, Samsung'un SCHOTT AG şirketinden cam almaya çalıştığı ve Ultra İnce Cam'ın katlanmasını sağlayacak DOWOO INSYS işlemi üzerinde çalıştığı da gelen bilgiler arasında. Artık günümüzde her şirketin kendi gizli yöntemi bulunuyor. Corning, Asahi ve NEG gibi şirketler kendi katlanabilir cam teknolojisine sahip olsalar da katlanabilir telefonlar henüz piyasaya sürülmedi.