Samsung, Galaxy Note 20 ve Tab S7'nin İş Odaklı Enterprise Edition Sürümlerini Duyurdu

Samsung Almanya, yeni amiral gemisi telefonu ve tabletinin 'Enterprise Edition' sürümünü duyurdu. İş odaklı olarak karşımıza çıkan yeni ürünler, Samsung'un Knox hizmetine bir yıllık ücretsiz erişim ve dört yıl bakım sürümü garantisi sunuyor. Samsung'un yeni ürünleri, eylül ayında Almanya pazarına girecek.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 5 Ağustos'ta düzenlediği Unpacked etkinliği ile yeni ürünlerini duyurmuştu. Samsung'un bu etkinlik kapsamında en çok dikkat çeken ürünleri, Galaxy Note 20 ve Galaxy Tab S7 olarak karşımıza çıkmıştı. Yaşanan son gelişme, Samsung'un bu ürünlerle ilgili daha büyük planlarının olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü Samsung Almanya, her iki ürünün de "Enterprise Edition" versiyonlarını duyurdu.

Galaxy Note 20 ve Galaxy Tab S7'nin Enterprise Edition sürümleri, iş odaklı ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, bu sürümdeki ürünlere tam 4 yıl bakım sürümü garantisi sunuyor. Samsung'un iş odaklı ürünleri, şirketin Knox isimli kurumsal çözüm kümesinin üyelerini de içeriyor. Kullanıcılar, bu hizmetlere bir yıl boyunca ücretsiz olarak erişebiliyorlar.

Samsung Galaxy Note 20'nin Enterprise Edition sürümü, şirketin ikinci 5G bağlantı destekli iş odaklı telefonu olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Samsung, ilk kez bir tablet modelini Enterprise Edition'a uyarladı. Bu da Samsung'un, bundan sonra tablet kullanan işletmeleri önemseyeceğinin açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung'un Almanya'da duyurduğu yeni ürünleri, teknik özellikleri açısından klasik sürümlerden herhangi bir fark içermiyor. Samsung, iş odaklı ürünlerinde sadece daha fazla yazılım desteği sunuyor. Örneğin kullanıcılar, bu sürümle birlikte Knox Manage, Knox Mobile Enrollment ve Knox E-FOTA gibi hizmetlere erişebilecekler. Üstelik bu erişim, az önce de belirttiğimiz gibi ilk yıl ücretsiz olarak sağlanacak.

Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Samsung'un yeni S Pen'i için Samsung Notes uygulamasında önemli iyileştirmeler yaptığından bahsetmiştik. Samsung Galaxy Note 20 ve Galaxy Tab S7'nin Enterprise Edition sürümleri, yenilenen Samsung Notes'u içermesinin yanı sıra daha büyük ekranlarda tam masaüstü bilgisayar deneyimi yaşanmasını sağlayan Wireless DeX desteğine de sahip.

Samsung Almanya tarafından yapılan açıklamalarda, iş odaklı Galaxy Note 20 ve Galaxy Tab S7'nin eylül ayı içerisinde satışa sunulacağı ifade edildi. Samsung yetkilileri, Galaxy Note 20 Enterprise Edition'ın 1,059 euro (yaklaşık 9,100 TL + vergiler), Galaxy Tab S7 Enterprise Edition'ın ise 809 euro (yaklaşık 7,000 TL + vergiler) olarak fiyatlandırılacağını belirtiyorlar.