Samsung'un Amiral Gemisi Telefonları, Artık 3 Majör Android Güncellemesi Alacak

85
10
6
4
0
Samsung, Unpacked etkinliği kapsamında mevcut müşterilerinin yüzünü güldürecek bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda, Samsung'un amiral gemisi telefonlarının iki değil, üç majör Android güncellemesi alacağı ifade edildi. Üstelik bu sürece, Galaxy S10 serisi de dahil edildi.

Teknoloji devi Samsung, dün düzenlediği Unpacked etkinliğinde heyecan verici özelliklere sahip olan yeni ürünlerini duyursa da sadece yeni müşterilere odaklanmadı. Şirket, mevcut müşterilerini de yakından ilgilendiren ve pek çok kişinin memnun kalacağı önemli bir açıklamada daha bulundu.

Akıllı telefonların en büyük problemlerinden bir tanesi, geliştirici şirketlerin sunduğu destek. Hatta bu konuda, iOS ile Android kullanıcıları arasında ciddi bir çekişme de mevcut. Çünkü Apple, iOS ekosistemindeki cihazlara çok daha uzun süre majör güncellemeler sunarken Android ekosisteminde bu durum pek de böyle olmuyor. Samsung tarafından yapılan son açıklamalar, bazı kullanıcıların en azından bir majör Android güncellemesi daha alacağını gösteriyor.

Samsung

Samsung'un Unpacked etkinliğinde yaptığı açıklamalara göre şirketin amiral gemisi telefonları, artık iki değil üç büyük Android güncellemesi alacaklar. Samsung tarafından verilen taahhüt, pek çok Samsung kullanıcısının hoşuna gidecek türden. Üstelik Samsung'un iki yıl önce piyasaya sürdüğü Galaxy S10 serisi de bu sürece dahil olacak. Bu da Galaxy S10'un, Android 12'yi de alacağının netleştiği anlamına geliyor.

Samsung tarafından yapılan açıklamalara göre üç majör Android güncellemesi, Galaxy S, Galaxy Note ve Galaxy Z serisi amiral gemisi telefonlarda geçerli olacak. Samsung'un orta ve giriş segment serileri olan Galaxy A ve Galaxy M içinse bu tür bir açıklama şu an için yapılmadı. Çok büyük bir ihtimalle bu serilere ait olan telefonlar, bir büyük güncelleme almaya devam edecekler. Bunun nedeniyse gelecekteki Android sürümlerinin hangi donanım seviyesine ihtiyaç duyacağının bilinmemesi.

Samsung

Samsung tarafından yapılan üç yıl açıklaması, pek çok kullanıcının yüzünü güldürecek türden. Çünkü bu durumda Galaxy S20 ile Galaxy Note 20 serileri, Android 13 güncellemesini de alacaklar. Dolayısıyla telefonlar, ekosistemin son özellikleriyle bir yıl daha fazla kullanılabilecek. Ancak bu durumun tek faydası kullanıcılara değil. Telefonların bir sene daha fazla kullanılabilecek olması, gezegenimiz için de önemli bir kazanım.

Dünya, her geçen gün biraz daha büyük bir çöplük haline geliyor. Tüketilen her ürün, bir gün mutlaka çöp haline gidiyor ve bu durumun önlenebilmesi en azından şu an için pek de mümkün değil. Ayrıca teknolojik ürünlerin neden olduğu çöpler de azımsanamayacak seviyede değil. Haliyle Samsung, bu adımla birlikte daha az çöpün ortaya çıkmasına katkıda bulunmuş olacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/5/21355777/samsung-android-os-update-promise-galaxy-phones-3-generations
85
10
6
4
0
Emoji İle Tepki Ver
85
10
6
4
0