Google, Play Music'in Yerini YouTube Music ile Doldurmaya Başladı

Akıllı cihazlarının varsayılan müzik oynatıcısını değiştiren Google, Play Music'ten YouTube Music'e geçişi hızlandırdı. Ancak YouTube Premium abonesi olmayan Play Music kullanıcıları, kendi kütüphanelerini dinlerken dahi reklam ile karşılaşıyorlar.

Google, geçtiğimiz ay yaptığı açıklama ile müzik akış hizmeti olan Play Music’i bu ay itibarıyla sonlandıracağını duyurmuş ve birkaç hafta önce Play Music abonelerine gönderdiği e-postalarla da devam eden Play Music aboneliklerinin Play Store kredisi olarak kullanıcıların hesabına ekleneceğini bildirmişti.

Google, Play Music pek çok farklı türde cihazda aktif olarak kullanıldığından servisi bir kerede kapatmak yerine yavaş yavaş fişini çekmeyi tercih ediyor. Androidpolice tarafından aktarılan son bilgiler ise Play Music’in sona iyiden iyiye yaklaştığını görüyoruz.

Paylaşılan bilgilere göre Google, mevcut akıllı hoparlörleri için varsayılan müzik oynatıcısını Play Music’ten YouTube Music’e dönüştürmeye başlamış durumda. Dahası, Play Music için Premium aboneliği bulunmayan kullanıcılar, akıllı hoparlörlerinde kendi kütüphanelerini dinliyor olsalar dahi şarkı aralarında reklam ile karşılaşıyorlar.

Bazı Google akıllı hoparlör kullanıcıları, Google Home uygulaması aracılığı ile varsayılan müzik oynatıcısının YouTube Music’ten Play Music’e dönüştürülebildiğini bildirdi. Ancak Google, bu ay sonuna kadar Play Music’i tamamen servis dışı bırakacağından bu da geçici bir çözüm olacaktır.

XDA Developers’tan Mishaal Rahman tarafından aktarılan bilgiye göre kullanıcılar, Play Music uygulamasına her giriş yaptıklarında “Yakında Google Play Müzik'e erişiminizi kaybedeceksiniz” uyarısı ile karşılaşıyorlar. Google’un bu hamlesinin YouTube Music’e ne kadar kullanıcı kazandıracağı ise şimdilik merak konusu.