Google'dan İçerik Üretici ve Ünlü İsimler İçin Ücretli Sanal Etkinlik Hizmeti: Fundo

8
5
1
1
1
Google, Fundo isimli yeni hizmetini kullanıcıların hizmetine sundu. İçerik oluşturucu ya da ünlü isimlerin ücretli sanal etkinlik düzenlemesini sağlayan Fundo, oldukça etkileyici bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Google, etkinlikten elde edilen gelirin yüzde 80'ini etkinlik sahibine veriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, bugün yeni bir ürününü duyurdu. "Fundo" olarak isimlendirilen bu ürün, içerik oluşturucu ya da ünlü isimlerin, hayranlarıyla etkinlik düzenleyebilmelerini sağlıyor. Bu hizmet sayesinde ünlü isimler, Fundo üzerinden oluşturacakları ücretli sanal etkinliklerle hayranlarıyla bir araya gelebilecekler. 

Aslına bakacak olursak Fundo, bir süre önce oldukça kısıtlı bir kullanıcısıyla test edilmeye başlanmıştı. Ancak o dönemlerde bu uygulama ile ilgili hiçbir detay sızdırılamamıştı. Yapılan testlerin ardından gerekli çalışmalarını tamamlayan Google, bugün itibarıyla da Fundo'yu tüm kullanıcıların hizmetine sundu. Fundo, kullanıcılara oldukça ilgi çekici bir deneyim yaşatacak.

Google Fundo

İçerik oluşturucu ya da ünlü isimler, Fundo üzerinden diledikleri gibi etkinlik düzenleyebilecekler. Örneğin bir şarkıcı, isterse Fundo üzerinden sanal konser verebilecek. Ya da bir içerik oluşturucu, üzerinde çalıştığı bir projeyi hayranlarıyla Fundo üzerinden paylaşabilecek. Google, oluşturulan etkinliklerde elde edilen gelirlerin yüzde 20'sinin alınacağını ifade ediyor. Yani etkinliği düzenleyen isim, toplam gelirin yüzde 80'ine sahip olacak.

Google, Fundo ile milyonlarca kişiyi bir araya getirmeyi amaçlamıyor. Şirket bunun yerine, daha az sayıda kişinin bir araya gelmesini sağlamak istemiş. Bu bağlamda bir oturuma en fazla 30 kişi katılabiliyor. Ancak bu az sayıda kullanıcıyla yapılacak etkinlikler bile, bazı isimler için oldukça önemli olacak gibi görünüyor.

Fundo

Google, Fundo için herhangi bir uygulama oluşturmadı. Şirket bunun yerine, Fundo'ya özel bir internet sitesi oluşturdu. Burada bulunan bağlantıyı kullanarak erişebileceğiniz Fundo'da an itibarıyla planlanmış etkinlikleri görebiliyorsunuz. Ayrıca eğer içerik oluşturucu ya da ünlü isim izin verirse, o kişiyle bireysel bir toplantı da satın alabileceğinizi belirtelim.

2020 yılının bir numaralı gündem maddesi haline gelen koronavirüs salgını, hayatımızı ciddi anlamda değiştirdi. Bu değişimlerin başında da internet mecrasını artık her alanda kullanmamız geliyor. Neticede bugün eğitimler bile internet üzerinden gerçekleştiriliyor. İşte Google tarafından bugün kullanıma sunulan Fundo da pandemi nedeniyle değişen hayatımıza giren ürünlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/9/9/21429583/google-fundo-creators-meet-and-greet-ticketed-paid-events-virtual-videos-area-120
8
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
5
1
1
1