Singapurlu Bir Öğrenci, Karpuzdan Çalışan Gameboy Yaptı

Bir dönem herkesin proje ödevi olan patates saatinin bir benzerini Singapurlu bir öğrenci yaptı. Bu öğrenci saat yerine GameBoy, patates yerine karpuz kullandı.

Geçtiğimiz yıllarda insanların Raspberry Pi gibi küçük ve ucuz “kendin yap” bilgisayar kartları ile ilginç çalışmalar yaptıklarını görmüştük. 2019 yılında, bu kartla yapılmış el konsolu Lyra karşımıza çıkmıştı. 

Singapurlu bir öğrenci de benzer bir çalışma yapıp kendine bir el konsolu üretti. Ancak bu konsolu kullanmak için epey iri ellere ihtiyacınız var; zira konsol bir karpuzun içine inşa edilmiş durumda. 

Yazlık konsol

YouTube’da da kanalı bulunan Cedrick ismini kullanan genç, tamamen kendisine özel bir teknolojik ürün üretmeye karar verdi. Gencin yaptığı açıklamaya göre karpuz GameBoy ise koronavirüs pandemisi nedeniyle karantinaya girdikleri sürede aklına gelen bir fikirdi. 

Cedrick, “Bir konsol yapmak her zaman rpi topluluklarının favori projelerinden biri olmuştur. Bu bilimin içindeyseniz kesinlikle denemeniz gereken bir şey. Kendi projemi kişisel bir değişiklikle denemeye karar verdim.” dedi. 

Karpuz kabuğundan konsollar yapmak

Singapurlu genç, cihazı yapmak için Raspberry Pi, bir LCD ekran, bir hoparlör, birkaç tane düğme aldı ve hepsini birleştirdi. Donanımı bir araya getirdikten sonra da çeşitli kütüphaneleri birleştirerek ve kendi de kodlar ekleyerek bu kısmı geride bıraktı.

Donanımın hazır hale gelmesinden hemen sonra da artık konsolu karpuz kalıbına koymak gerekiyordu. Bunun için de gencin bir karpuz alıp içini kaşıkla boşaltması gerekti. Ardından da kabukta düğmelere ve ekrana uygun olarak delikler açtı. Biraz uğraştıktan sonra da sistemi tamamen karpuza yerleştirmeyi başardı.

Genç yayıncı şimdi her yere karpuz GameBoy’u ile birlikte gidiyor. Gittiği yerlerde de insanların şaşkın bakışları arasında Pokemon Emerald oynuyor. Hatta bu durumun yarattığı ekstra ilgiden de oldukça memnun gözüküyor. Cedrick ayrıca karpuz konsolu nasıl yaptığını da bir video ile paylaştı. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.