Beyoğlu'nda Bagajında Karpuz Satılan Lamborghini, 15 Gün Trafikten Men Edildi

273
51
10
5
5
Sosyal medyada viral hale gelen, bagajında karpuz satılan Lamborghini, sahibinin başına iş açtı. Beyoğlu'nda incelenen araç, tescil maksadının dışında kullanılması nedeniyle trafikten 15 gün süreyle men edildi. Araç sahibine de 1,228 TL idari para cezası verildi.

Bir süredir hemen her sosyal medya platformunda paylaşılmakta olan viral bir içerik var. Bu viral içerikte, lüks bir Lamborghini'nin bagajına koyulmuş karpuzları satılırken görüyorduk. İşte bu viral içerik, lüks aracın sahibinin başına iş açtı. Yetkililer, araç sahibine 1,228 TL idari para cezası verirken aracı da 15 gün süreyle trafikten men ettiler.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu'nda yol kenarında durarak karpuz satışı yapan aracın sahibinin İran vatandaşı M.H.F. olduğunu tespit ettiler. Aracın evraklarını inceleyen kolluk kuvvetleri, aracın tescil maksadının dışında kullanıldığını tespit ederek, araç sahibine idari para cezası kestiler. 

Lamborghini

İranlı adam, Karayolları Trafik Kanunu'nunda yer alan "Araçları motorlu araç tescil belgesinde gösterilen maksadın dışında kullanmak ve sürülmesine izin vermek." maddesi gereğince suç işlemişti. İşte kolluk kuvvetleri de bu madde gereğince yasal işlem uyguladılar. Şöyle ki; ruhsatında binek araç olarak tescil edilmiş bir araç, ticari bir amaçla kullanılamazdı ve İranlı adam, aracını ticari maksatla kullanmıştı.

Emniyette sorguya çekilen araç sahibi, kendisinin İran'da bir sosyal medya fenomeni olduğunu, karpuz satışını da video çekmek için yaptığını ve bunu sosyal medyada paylaştığını dile getirmiş. Ancak bu açıklama, 1,228 TL idari para ve 15 günlük trafikten men cezasının önüne geçemedi.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/turkiye/beyoglunda-karpuz-satisi-yapilan-luks-otomobil-trafikten-men-edildi,mqewTg6ONUmvcpjGk9C_8A?fbclid=IwAR05x2uon4i9_lDC564X0fgzUuO4BdjIB4B-x9eG8IyFYgqCfGn9h71s4Hw
273
51
10
5
5
Emoji İle Tepki Ver
273
51
10
5
5