Bir YouTuber, Raspberry Pi ile Dünyanın En Küçük iMac'ini Üretti (Video)

16
15
5
4
0
YouTuber Michael Pick, Raspberry Pi kullanarak dünyanın en küçük iMac'ini üretmeyi başardı. YouTuber, söz konusu mini iMac ile video izleyip Minecraft oynayabildi.

Casual Engineer(Sıradan Mühendis) adlı YouTube kanalının sahibi olan Michael Pick, kanalında pek çok ilginç projenin gerçekleştirilme aşamalarına yer veriyor ve geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir video, biraz(!) mühendislik becerisinin ortaya neler çıkarabileceğini ortaya koydu.

Tek kart bilgisayar olarak da geçen ve bir bilgisayardaki tüm bileşenleri tek bir devre kartında bir araya getiren bir Raspberry Pi, 7 inçlik portatif ekran ve bir 3D yazıcı kullanan kullanan Pick, işin içine mühendislik becerilerini de katarak dünyanın en küçük iMac’ini üretmeyi başardı.

Dünyanın en küçük iMac'inde video izleyip Minecraft oynayabilirsiniz

mini imac

Tahmin edebileceğiniz gibi Pick’in ürettiği mini bilgisayar sadece görsel olarak bir iMac’e benziyor. Ayrıca mini iMac modeli hem donanım hem de boyut açısından işlevsel bir kullanım vadetmiyor. Açıkçası Pick’in amacı da kullanılabilir bir iMac üretmek değildi. O, iMac’in sıradan bir enerji içeceği kutusu boyutunda olsaydı nasıl görüneceğini göstermek istedi ve bunu başardı.

Pick, Raspberry Pi’yi mini iMac’e sığdırabilmek için kart üzerindeki ethernet girişi gibi bazı birimleri kesmek zorunda kalıyor. Bununla birlikte portatif ekran ve Raspberry Pi, ufak tefek düzeltmelerden sonra 3D yazıcı ile basılan mini iMac kasasına başarıyla oturtuluyor ve dünyanın en küçük iMac’i kullanıma hazır oluyor. Mini iMac, gerçek bir iMac kadar işlevsel olmasa da video izleyip Minecraft oynamak için yeterli güce sahip.

Dünyanın en küçük iMac'inin yapılış videosu

Kaynak : https://mobilesyrup.com/2020/08/28/youtuber-builds-worlds-smallest-imac/
16
15
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
16
15
5
4
0