Hacker’lar Windows 10 Üzerinden Saldırıya Geçebilirler!

0
0
0
0
0
Google’ın Windows 10’un açığını bulduğuna dair yaptığımız haberden sonra çok önemli gelişmeler oldu. Windows 10, 8 Kasım tarihine kadar Hacker’lar tarafından saldırıya uğrayabilir.

Geçtiğimiz gün bahsettiğimiz “Google, Windows 10’un açığını keşfetti” haberinin üzerine Microsoft’un yöneticisi blog üzerinden bu açıklarını doğrulamıştı. The Wall Street Journal’ın haberine göre Rus bazı hacker’lar, Windows 10’a Adobe Flash Player üzerinden saldırıp Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan insanların bilgilerini çalmış. Bunun üzerine Microsoft, bu açığı mümkün olabildiğince kısa bir sürede kapatmak amacı ile çalışmalara başlayacaklarını, 8 Kasım tarihinde gelecek olan yeni güncelleme ile bu açığın kapatılacağını belirtti. 



Google’ın Adobe üzerindeki açığı Microsoft’a belirtmesi üzerine, Windows’un şefi Terry Myerson bunu blogda doğruladı ve gerekli işlemlere -kırmızı alarm- şeklinde başlandı. Güncelleme 8 Kasım'da geleceği için hackerlar, 6 gün boyunca daha bu açığı değerlendirip saldırılarına devam edebilirler.

Kaynak : http://www.chip.de/news/Sicherheitsluecke-in-Windows-Hacker-greifen-per-Flash-an_102741158.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0