HBO Max’in Fiyatı ve Diğer Merak Edilen Detayları Açıklandı

8
5
4
2
1
Yayıncılık sektöründe işlerin iyice kızıştığı bu dönemde HBO Max, platformunda yer alacak detayları açıkladı. Rakiplerine kıyasla fiyatı biraz yüksek olan bu platform, görünüşe göre içerik sıkıntısı çekmeyecek.

Netflix’in başı çektiği dijital yayın platformlarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak Apple ve Disney gibi devlerin hizmet vermeye başlayacağı bu sektöre, bir başka yayın kuruluşu olan HBO’nun da HBO Max adı altında giriş yapacağını biliyor fakat platformun detaylarını merak ediyorduk. Bugün itibarıyla açıklamalarda bulunan AT&T ve WarnerMedia, platform hakkında en çok merak edilen soruları yanıtladı.

Yapılan açıklamalara bakacak olursak pek çok klasikleşen yapıma ev sahipliği yapacak olan HBO Max’in içerik sıkıntısı çekmeyeceğini söyleyebiliriz, zira şirket pek çok klasikleşen dizi ve filmin yanı sıra pek çok orijinal yapımın da kullanıcıları bekliyor olacağını söylüyor. Dilerseniz gelin bu açıklamalara daha detaylı bir şekilde bakalım.

Fiyatlar biraz tuzlu:

HBO Max fiyat

Öncelikle HBO Max’ın 2020 Mayıs’ında kendi çevrimiçi abonelik hizmeti ile karşımıza çıkacağını belirtelim. Fiyat konusunda rakiplerine kıyasla biraz tuzlu olan HBO Max, bu noktada aylık 14,99 dolardan hizmet verecek. Bu fiyatlandırmayı daha iyi idrak etmek için bir karşılaştırma yapmak gerekirse Apple TV Plus aylık 4,99, Disney+ aylık 6,99, Netflix ise aylık 12,99 dolar fiyat ile hizmet sunuyor.

Abonelik konusunda biraz daha detaylara inen AT&T, HBO Now ile aynı fiyattan satışa sunulan bu hizmetin hali hazırda bulunan HBO Now aboneleri ile HBO'ya AT&T üzerinden abone olan izleyiciler içinse ücretsiz olacağını belirtiyor.

HBO Max’de yer alacak olan yapımlar:

HBO Max Yapımları

Bilindiği üzere HBO, Amerika’nın en popüler kanallarından biri ve elinde Game of Thrones gibi çok önemli yapımları bulunduruyor. Ayrıca gücünü WarnerMedia gibi devasa bir platformdan alan HBO, hal böyle olunca daha ilk günden oldukça zengin içerikler sunacağının da altını çiziyor. Öyle ki şirket, hizmetin açıldığı anda 10 bin saatten fazla izlenebilir içerikle donatılacağını açıkladı.

Bu noktada platformda yer alacak en önemli yapımlardan biri, Game of Thrones spin-off’u olacak olan “House of the Dragon” olacak. Şirket ayrıca HBO Max'in “South Park”ın özel yayın evi olacağını da açıkladı.

HBO Max’de yer alacak diğer yapımlar netlik kazanmasa da Elizabeth Banks, Issa Rae ve Mindy Kaling gibi isimlerin bu platform için yeni şovlar düzenlediği biliniyor. Ayrıca “Arrow” ve “Riverdale” yapımcısı Greg Berlanti, DC Comics evrenine ait olacak “Green Lantern” ve “Strange Adventures” gibi yapımlar için çalıştığını söyledi.

HBO Max, son 40 yılın klasikleşen yapımlarını da yayınlayacak:

HBO Max'de yer alacak klasik yapımlar

Efsaneleşmiş yapımları da çatısı altında toplayarak gücünü arttırmak isteyen HBO Max, bu kaliteyi göstermek için “Susam Sokağı”, “Yüzüklerin Efendisi” filmleri, “Hobbit” filmleri, “Matrix” üçlemesi ve “The Conjuring” filmlerinin yanı sıra tüm Supermen ve Batman filmlerinin de platformda yer alacağını belirtti.

HBO Max Genel İçerik Sorumlusu Kevin Reilly, hizmetin 90'lı yılların klasik komedi dizisi "Friends" ve 1 milyar doların üzerinde ödeme yapılan "The Big Bang Theory" yapımını da yayınlayacağını söyledi.

Orijinallere gelecek olursak Reilly, şirketin 31 adet “Max Originals” serisini piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Bu noktada HBO serilerini de hesaba katacak olursak HBO Max, ilk yılında toplamda 69 adet orijinal yapıma sahip olacak.

İlk aşamada ABD genelinde hizmete sunulması beklenen HBO Max’in, takip eden yıllarda küresel pazarda da hizmete sunulması bekleniyor. Ancak ülkemizde hizmet verip vermeyeceğiyse henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/29/hbo-max-will-cost-14-99-per-month-and-will-launch-in-may-2020/
8
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
8
5
4
2
1