Hobbs & Shaw’ın Gizemli Kötüsü Hakkında Bomba Açıklama

19
4
3
2
2
Fast & Furious serisinin yan filmi Hobbs & Shaw sonunda sinemalara geldi. Filmi izleyenler, serinin yavaş yavaş yeni bir yöne doğru evrildiğinin farkında. Bu durum, gizemli kötü karakteri de daha ilgi çekici kılıyor.

Hobbs & Shaw, başrollerinde Dwayne ‘The Rock’ Johnson ve Jason Statham bulunan, Fast and Furious serisinden doğan eğlenceli bir aksiyon filmi. Filmin kötü karakteri ise oldukça ilgi çekici. 

Kötü karakter hakkındaki teori ve yaklaşımlara geçmeden önce belirtmemiz gerekiyor ki bu yazıda sürprizbozan bulunuyor. Yani yazının ilerisinde, filmi henüz izlemeyenler için keyif kaçırabilecek bilgiler bulunuyor. 

Kim bu Brixton? Gerçek kötü o mu?

hobbs-and-shaw-brixton

Beyazperdede Idris Elba (MCU’nun Heimdall’ı, Silahşör) tarafından canlandırılan Brixton, ana kötü olarak görülüyor. Yine de filmi dikkatli izleyen seyircilere göre esas tehlike Brixton değil, kötülüğü kurumsallaştırmış olan organizasyon Eteon. Eteon’u yöneten isim ise gizemli Director karakteri ki kendisini sadece bozuk bir Ryan Reynolds sesiyle duyuyor ve hiç görmüyoruz. 

İnsanların Director’ün kim olduğuna dair teorileri olsa da yönetmen David Leitch, bu konuda dikkat çekici açıklamalar yaptı. 

Empire dergisine konuşan yönetmen, Director için “Kim olduğunu biliyorum. Şimdiye kadar gizli tutuyorduk, bence bunun sebebi kim olduğunu değiştirebilmek. Yine de benim düşünceme göre o bir insan olabilir mi? Evet. Bir yapay zeka olabilir mi? Evet. Pek çok şey olabilir. 

O, 'İnsan Makineye Karşı' (fikri) için büyük bir metafor, teknoloji bizim sonumuz mu olacak?

hobbs-and-shaw

Yönetmen, organizasyonu daha gri bölgede tutmayı ve gelecekte kurabilecekleri bir şey olarak görmeyi seçtiğini söylüyor. 

Yönetmen, Brixton’un felsefi sorular sorabilmesini sevdiğini söylüyor. O’na göre insan ruhu, makinelerden farklı olarak saf mantık ve algoritmaların ötesine geçebiliyor. 

Leitch’e göre “Özel ve yaratıcı şeyler yapabilme potansiyeline sahibiz” ve yönetmen, makinelerin bunu asla yapamayacağını umduklarını söylüyor. Aksi takdirde bu durumun sonumuzu getireceğini söyleyen Leitch, şu anda bu durumu nihai düşman olarak görüyor. 

Hobbs & Shaw şu anda gösterimde. Fast & Furious 9 ise 22 Mayıs 2020’de vizyonda olacak.

Kaynak : https://www.msn.com/en-nz/entertainment/movies/hobbs-and-shaws-mysterious-villain-might-not-even-be-human/ar-AAFOaJe?li=AA5a2l#page=2
19
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
19
4
3
2
2