Kim İstemez ki: Günümüzde Hogwarts Öğrencisi Olmak İçin Kaç Parayı Gözden Çıkarmak Gerekirdi?

118
21
19
14
7
Devasa bir hayran kitlesine sahip olan Harry Potter'ın kendisi kadar sevilen okulu Hogwarts'da okumanın maliyeti açıklandı. Şimşek kırtasiyede bulamayacağınız türden okul araç gereçlerini içeren listeye ve genel maliyete baktığımızda küresel anlamda oldukça ucuz olduğunu söyleyebiliriz.

Harry Potter sevenlerin ve özellikle tutkuyla bağlı olanların gidip görme şansları olsa da istenen asıl şey, Hogwarts okulunun gerçek bir öğrencisi olmak. Büyük bir çoğunluk henüz bu şansı elde edememiş olsa da fikir alabilmeleri açısından Oxbridge, 2021 yılında Hogwarts’da okumanın maliyetini açıkladı.

Listede serinin içinden alınan eşyaların fiyatlarıyla birlikte okul için olmazsa olmaz üniformalar, kitaplar ve büyülü eşyalar gibi Hogwarts öğrencisinin olmazsa olmazları bulunuyor. Her şeyi kattığımızda 2021 yılında Hogwarts’a katılıp 7 seneliğine okumak istediğinizde karşınıza çıkacak fiyatların ülkemizdeki okuma maliyetiyle karşılaştırıldığında o kadar da büyük olmadığını görebilirsiniz. Küresel alanda ise oldukça ucuz desek hatalı sayılmayız.

Hayır, bütün büyülü sözleri ezbere bilmek size yüzde 50 burs kazandırmaz:

harry potter

Hogwarts’da okumak için toplamda en az 48 eşya almış olmanız gerekecek. Bunun ulaşımı, yemeği derken ekstra ücretler de girmiş olacak ve çıkan sonuca 2021 yılına kadar artmış olan enflasyon da eklenecek. Okul eşyalarımız olmazsa olmazlarımız olduğundan araç gereçlerimizle başlayalım. 

Büyü okulunda değneğimiz olmazsa olmaz. Hogwarts’a girmek için alacağınız değneğin fiyatı 113 dolar (vergiler hariç yaklaşık 990 TL, büyü vergisi ne kadardır bilmiyoruz.) tutacak. Süpürgemizin ise 1614 dolar (yaklaşık 14.110 TL) tutacağını görebiliyoruz. Tabii “Bir Nimbus 2000 değil ama ben 20 TL verip süpürge işini çözer sihri orada hallederim.” derseniz değişir.

hogwarts

Baykuşum da olsun benim neyim eksik?” derseniz 161 doları da (yaklaşık 1407 TL) bu güzelim canlıya harcamış olacaksınız. Fotoğrafta gördüğünüz diğer eğitim araç gereçlerine ulaşımı da eklediğimizde toplamda 10.353 dolar (yaklaşık 90.500 TL) ödemeniz gerekecek. 

harry potter

Fiyatın bu denli artmasının sebebi 2021 yılında artan enflasyon olarak gösteriliyor. Normalde 5136 dolar (yaklaşık 44.900 TL) olan ulaşım masrafı 7 yıllık ulaşım ihtiyacınızı karşılıyor. Fakat "Aylık akbil gibi alternatif yöntemler bulurum ben" diyorsanız çok büyük bir miktarı cebinizde tutabilirsiniz.

Ülkemizde özel ilkokulların yıllık ortalama 30.000 TL gibi bir fiyata sahip olduğunu düşünürsek Hogwarts’ın hem yerel hem de küresel anlamda oldukça ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Siz de konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://screenrant.com/harry-potter-hogwarts-cost-attend-2021/
118
21
19
14
7
Emoji İle Tepki Ver
118
21
19
14
7