Huawei, Mate 30 Pro'nun Ekranında İstemsiz Temasların Önüne Geçecek

46
9
6
4
0
Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Mate 30 Pro, yanlardan iki tarafa doğru kıvrımlı bir ekrana sahip. Tabii bu tarz bir tasarım, telefon kullanırken istemsizce bu ekranlara dokunulması gibi sonuçlar da doğurabiliyor. Huawei yöneticileriyse bu durum için önlem alındığını ve herhangi bir sorun olmayacağını söylüyorlar.

Huawei Mate 30 Pro’daki "Horizon Display", 88 derecelik bir kıvrımlı açıya sahip ve telefonun yan tarafının önemli bir bölümünü kaplıyor. Tabii bu, beraberinde telefon elinizdeyken istenmedik dokunuşlar hakkında endişelerin doğmasına sebep oluyor ancak Huawei Başkan Yardımcısı Li Xialong, bunun bir problem teşkil etmeyeceğini söyledi.

Ekran, temel olarak üç bölümden oluşuyor. Ön tarafta düz yüzey bulunurken telefonun yan tarafında iki küçük bölüm bulunuyor. Yan taraftan gelen dokunuşlar, göz ardı ediliyor ve böylece dokunmatik ekran, tıpkı tipik bir düz panel gibi çalışıyor.

Yan paneldeki dokunmatik özelliği, ihtiyaca göre aktifleştirilecek:

Huawei Mate 30

Yan taraftaki dokunmatik panel; ses açma kapama, oyunlarda buton kullanımı gibi durumlarda aktifleşiyor. Örneğin ses açma kapama kontrolünü aktive etmek için yan tarafa iki kere dokunmanız gerekiyor. Ürün Yöneticisi Bruce Lee, insanların buna çok çabuk alışacağını ve oldukça kullanışlı bulacaklarına inandığını söylüyor. Bu özelliklerin nasıl kullanıldığını gösteren video için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir Mate 30 Pro sahibi olursanız kullanacağınız kılıfın bu fonksiyonlara göre tasarlanmış olması gerekiyor. Bunun için tasarlanan kılıfları da aşağıdan görebilirsiniz.

Huawei Mate 30 Kılıf

Siz Huawe’nin yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonu Mate 30 Pro’nun yan tarafta bulunan dokunmatik ekran özelliğiyle ilgili olarak ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_explains_how_the_palm_rejection_on_the_mate_30_pro_works-news-39272.php
46
9
6
4
0
Emoji İle Tepki Ver
46
9
6
4
0