Instagram'da Açılan İlk Hesap Ortaya Çıktı

246
71
27
26
26
Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan Instagram'da, açılan ilk hesapları görmek isteyen bir güvenlik araştırmacısı, Instagram'da açılan ilk iki hesabın isim kısmının boş olduğunu fark etti. Güvenlik araştırmacısının bu keşfi, Instagram'da büyük sorunların yaşanabileceğinin bir göstergesi.

Akıllı telefon ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcılar, sosyal medya platformlarına büyük bir ilgi gösterir oldular. Günümüzde farklı amaçlara hizmet eden pek çok sosyal medya platformu var. Bu platformların en popülerleriyse Facebook, Instagram ve Twitter. Peki bu platformlara ait ilk hesapların ne zaman ve kimler tarafından açıldığını hiç düşündünüz mü?

Aslına bakacak olursak bu sorunun cevabı fazlasıyla basit. Yeni bir sosyal medya platformu kurulduğu takdirde, bu platforma üye olan ilk kişiler geliştiricilerin ta kendisidir. Zaten başka türlü bir durumun olması çok da mümkün değildir. Örneğin Instagram. Instagram, diğer platformların da kullandığı gibi "Public Key Infrastructure" (açık anahtar altyapısı) isminde bir sistem kullanıyor. Eğer internet sitelerinin kaynak kodlarıyla uğraşmayı seven birisiyseniz bu sistemi kullanarak Instagram'da alınan ilk hesapları görüntüleyebilirsiniz. Sizi uğraştırmadan söyleyelim: Açılan üçüncü Instagram hesabının sahibi Mike Krieger'e ait. Krieger, Instagram'ın kurucularından bir tanesi ancak artık Instagram için çalışmıyor. Peki ya Instagram da açılan ilk iki hesap kime ait?

Instagram'daki ilk hesap

Instagram

Anlattığımız bunca şeyden sonra büyük bir ihtimalle herkes, Instagram'da açılan ilk iki hesabında şirket yetkilileriyle ilgili olduğunu düşünecektir. Ancak ilginç bir şekilde bu düşünce tam anlamıyla doğru değil. Evet, Instagram'ın ilk iki hesabı da geliştirici ekipteki birileri tarafından açıldı ancak bu kişinin kim olduğu bilinmiyor.  

Valerio Brussani isimli bir güvenlik araştırmacısına göre, Instagram'da açılmış ilk iki hesap, herhangi bir isim kodlamasına sahip değil. Yani bomboş. Yazılımcılar bu duruma "hayalet kullanıcılar" ismini veriyor. Hayalet kullanıcılar, geliştiriciler tarafından henüz platform ortada yokken oluşturuluyor. Bu hesaplar, geliştiricilerin ekledikleri kodları test etmelerine yarıyor. 

Fakat üyelik bilgilerinde isimle ilgili bölümlerde yer alan bu boşluklar, daha sonrasında büyük sorunlara yol açabiliyor çünkü bu boşlukların platform sunucuları tarafından yönetilmesi gerekiyor. Bu durumun bir şekilde sömürülmesiyse, diğer Instagram hesaplarının çökmesine veya Instagram'da çeşitli sorunların yaşanmasına neden olabiliyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram'ın bu boşlukları nasıl yönettiğiyse bilinmiyor. Boşlukların iyi yönetilmesi, Instagram için herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir ancak bu boşlukların yönetilmemesi durumundaysa Instagram'da her an büyük sorunlar yaşanabilir.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/09/remote-crash-of-any-instagram-android-user.html
246
71
27
26
26
Emoji İle Tepki Ver
246
71
27
26
26