iOS 17.3 Çıktı! Çalıntı Cihaz Koruması, Ortak Çalma Listeleri ve Dahası

13
2
1
1
0
Apple, iPhone kullanıcılarının yolunu gözlediği iOS 17.3'ü bugün resmen kullanıma sundu. İşte işletim sisteminin yeni sürümüyle gelecek yenilikler.

Aralık ayında iOS 17.2'yi bizlerle buluşturan Apple, şimdi de işletim sisteminin yeni sürümünü resmen kullanıma sundu. iOS 17.3, geçtiğimiz dakikalarda resmî çıkışını yaptı.

Peki iOS 17.3 ile iPhone sahiplerine hangi yeni özellikler ulaşacak? Bu içeriğimizde, iOS 17.3'teki yeniliklere yakından bakacağız.

iOS 17.3 nasıl yüklenir?

  • Adım #1: iPhone'u şarja takın. 
  • Adım #2: Bir Wi-Fi ağına bağlanın.
  • Adım #3: "Ayarlar" sayfasını açın.
  • Adım #4: "Genel" sayfasını açın.
  • Adım #5: "Yazılım Güncelleme" bölümüne girin ve iOS 17.3'ü indirip yükleyin.

iOS 17 desteğine sahip iPhone modelleri

iOS 17.3 ile gelecek yenilikler:

Çalıntı cihaz koruması:

ios 17.3

iOS 17.3'te karşımıza çıkan en önemli özellik, "Çalıntı cihaz koruması" olacak. Zira bu yeni özellik, iPhone sahipleri için oldukça geniş kapsamlı bir güvenlik katmanı oluşturacak. Özellik etkinleştirildiğinde, pek çok işlemin yapılabilmesi için FaceID veya TouchID'nin kullanılması gerekecek.

Telefon çaldırmak, günümüzde yaygın olarak yaşayabileceğimiz sorunlardan bir tanesi. Ancak böyle bir durum da kötü olan tek şey sadece telefonun çalınması olmuyor. Hırsızlar, çaldıkları telefonlardaki kişisel verilere de ulaşıyorlar. Bunun sonucunda da banka hesaplarının boşaltılması ve bilgi dahilinde olmayan kredi kartı çıkartma gibi pek çok şey yaşanıyor. İşte iOS 17.3'ün çalıntı cihaz koruması özelliği, tüm bunları engellemeye odaklanıyor.

iOS 17.3 yeni özellikler

Çalıntı cihaz koruması özelliğini aktif eden kullanıcı, Safari'deki kayıtlı şifreleri görüntülemek veya telefonu fabrika ayarlarına döndürmek gibi aklınıza gelen her türlü işlem için biyometrik doğrulama yapmak zorunda kalacak. Biyometrik doğrulama yapılamaması hâlinde, telefondaki kişisel verilere ulaşmak mümkün olmayacak.

Apple Music'te ortak çalma listesi oluşturulabilecek:

iOS 17.2

iOS 17.3'te göreceğimiz özelliklerden biri, Apple Music uygulamasına eklenecek olan ortak çalma listesi oluşturma özelliği. Bu şekilde arkadaşlarınızla listeler oluşturabileceksiniz. 

Ortak çalma listelerindeki şarkılara emoji ekleme

Apple, iOS 17.3'te ortak çalma listesinin yanı sıra kullanıcıların seveceği bir özelliği daha getiriyor. Bu özellik, ortak çalma listelerindeki herhangib bir şarkıya emojiyle tepki vermeye olanak tanıyor.

Yeni duvar kâğıdı

iOS 17.3, siyahilerin tarihini anma ayı "Black History Month"a özel geliştirilen duvar kâğıtlarıyla da geliyor.

iOS 17.3 ile gelen diğer özellikler

  • Airplay otel desteği, belli otellerdeki odalarda bulunan televizyonlara içerikleri direkt olarak aktarmayı sağlıyor.
  • iPhone 14 ve iPhone 15 modellerdeki kaza algılama özelliğinde iyileştirmeler. 
Kaynak : https://www.xda-developers.com/ios-17-3-beta-1/
13
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
1
0