'mini' Yerine Gelecek iPhone'un Adı Ortaya Çıktı: 'iPhone 14 Max' Olmayacak!

26
12
7
2
1
Apple'ın 2 yıldır karşımıza çıkan 'mini' yerine bu yıl ilk kez serisine ekleyeceği büyük ekranlı standart modelinin adı, sızdırılan kılıf fotoğraflarıyla ortaya çıktı. Telefon, 'iPhone 14 Plus' adını taşıyacak.

Apple’ın önümüzdeki hafta tanıtacağı yeni iPhone 14 serisi, son iki yıldır piyasaya sürülen ‘mini’ modele sahip olmayacak. Daha önce paylaşılan bilgiler, şirketin ‘mini’ modelinin umulduğu kadar başarılı olamadığını, bu nedenle farklı bir model getireceğine işaret etmişti.

Apple’ın ilk kez iPhone 14 serisiyle birlikte sunacağı yeni model, Pro ve Pro Max cihazları arasındaki farkla benzer şekilde standart modelin büyük ekranlısı olacaktı. Fakat bu modelin taşıyacağı isim hakkında bugün yeni bir bilgi geldi. Daha önce sadece ‘iPhone 14 Max’ olarak anılan telefonun farklı bir isimle piyasaya sunulacağı ortaya çıktı.

Yeni model, iPhone 14 Plus olacak:

iphone 14 plus

  • iPhone 14 Plus için üretilen kılıfın ambalajı.

Sektör kanyaklarından gelen yeni bilgiye göre iPhone 14 serisinin standart modelinin özelliklerini taşıyacak olan büyük ekranlı model, ‘iPhone 14 Plus’ ismini taşıyacak. Böylelikle yeni iPhone serisi, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinden oluşacak.

Peki iPhone 14 ve iPhone 14 Plus arasında nasıl bir fark olacak?

iPhone 14 serisinin Pro olmayan bu modellerinde, iPhone 13 serisinde kullanılan Apple’ın A15 Bionic işlemcisi yer alacak. Fakat iki modeli birbirinden ayıran tek şey ekran büyüklüğü olacak. Standart iPhone 14; 6,1 inçlik ekrana yer verirken iPhone 14 Plus, Pro Max ile aynı şekilde 6,7 inçlik ekrana yer verecek.

Kaynak : https://bgr.com/tech/iphone-14-plus-name-leaks-ahead-of-september-7th-launch-event/
26
12
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
12
7
2
1