Işık Hızının Görüntülendiği 10 Trilyon FPS’lik Video

241
34
14
9
9
CalTech araştırmacıları, inanılmaz yavaşlatılmış çekim sağlayan 10 trilyon FPS'lik kamerayı kullanarak ışık hızını görüntülemeyi başardılar.

Evrenin bir hız limiti var ve bu hız limiti de ışığın hızına denk. Işık hızını görüntülemek de çok kolay değil zira ışık, saniyede 300 bin kilometre hıza ulaşabiliyor.

California Teknoloji Enstitüsü CalTech’teki araştırmacılar, saniyede 10 trilyon kare çekebilen bir kamera yaparak tam olarak da bunu başardılar. Muhteşem görüntü, YouTube yayıncısı The Slow Mo Guys tarafından, Planet Slow Mo adlı serilerinde yayınlandı.

Viral hale gelen video, yavaşlatılmış çekimde ışığın hareketlerini izleyebilmeyi sağlıyor. CalTech, icatlarını dünyanın en hızlı kamerası olarak tanımlıyor. Işığın hareketini izlemek için de böyle bir hız gerekiyor.

T-Cup adlı kameranın FPS sayısının ne kadar yüksek olduğu, normal kameralarla karşılaştırıldığında iyice öne çıkıyor. Normal bir kameranın FPS değeri 30 oluyor.

Yayınlanan videoda Peng Wang isimli araştırmacı, ilk önce saniyede 100 milyar kare çekimle kayda başlıyor. Video adım adım yavaşlarken, Wang en son olarak da kamerayı maksimum hızı olan 10 trilyon FPS'ye getiriyor.

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/science/1106973/light-speed-slow-motion-speed-of-light-video-10-trillion-frames-per-second-caltech
241
34
14
9
9
Emoji İle Tepki Ver
241
34
14
9
9