Kariyer.net'ten Kullanıcıların Bilgilerinin Çalınması Hakkında Yeni Açıklama

71
6
2
1
1
Kariyer.net Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Barış Karadenizli, kullanıcılara ait bilgilerin çalınmasıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Karadenizli, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun olayı yanlış anlattığını dile getirdi.

Türkiye'nin gündemine dün gece itibarıyla yeni bir konu daha girdi. Bu konu, ülkemizdeki en büyük iş arama platformlarından bir tanesi olan "Kariyer.net"teki 50 bin kullanıcının verilerinin çalınmasıydı. Gece saatlerinde gündeme bomba gibi düşen bu konuyla ilgili ilk detayları sizlerle de paylaşmıştık. Şimdi, bu konuyla ilgili Kariyer.net Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Barış Karadenizli'den bazı önemli açıklamalar geldi.

Barış Karadenizli, 12 Ağustos tarihinde Kariyet.net'e bir dosya yüklendiği ihbarını aldıktan hemen sonra harekete geçtiklerini ifade ediyor. Üstelik bu dosyanın içerisinde kullanıcı adları ve şifreler bulunuyormuş ancak Karadenizli'ye göre bu kullanıcı adı ve şifrelerin Kariyer.net'ten sızdırıldığına dair bir bulguya rastlanamamış. İlk 72 saatte yapılması gereken tüm prosedürleri uyguladıklarını söyleyen Karadenizli, sonradan yaptıkları derinlemesine incelemelerde kullanıcı adı ve şifrelerin kendileri üzerinden çalınmadığının tespit edildiğini ifade ediyor.

Kariyer

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, olayı yanlış anlatmış

Karadenizli, zorunlu olmamalarına rağmen yaşanan olayı Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na aktardıklarını ancak bu kurumun yaptığı açıklamalarda kullanıcı adı ve şifrelerin Kariyet.net'ten çalınmış gibi anlatıldığını ifade ediyor. Bu durumun gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekleyen Karadenizli, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'yla iletişim halinde olduklarını, açıklamanın düzeltilmesini istediklerinin altını çiziyor.

"Kullanıcıların endişeleneceği bir durum yok, her yerde aynı kullanıcı adı ve şifreyi kullanmasınlar"

Barış Karadenizli, yaşanan olayla ilgili alınan tedbirler kapsamında şifrelerin algoritimik sistemlerle değiştirildiğini ifade ediyor. Kullanıcıların endişelenmelerini gerektiren bir durum olmadığını dile getiren Karadenizli, hesaplarına erişim sağlanan kullanıcılara zaten bilgilendirme yapıldığının altını çiziyor. Karadenizli'ye göre kullanıcıların, her platformda aynı kullanıcı adı ve şifreyi kullanmamaları gerekiyor.

Kariyer.net

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çıktığından beri bu konuda önemli işler yaptıklarını dile getiren Barış Karadenizli, bu bağlamda 3 yıldır kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ifade ediyor. Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından alınan kararları da yakından takip ettiklerini söyleyen Barış Karadenizli, bu kararlar doğrultusunda kendi sistemlerini güncellediklerini dile getiriyor. 

Yaşanan olayla ilgiliyse Kişisel Verileri Koruma Kurumu'ndan henüz yeni bir açıklama gelmedi. Ancak Barış Karadenizli'nin açıklamalarına bakacak olursak kurum, kısa bir süre sonra yeni bir açıklama daha yapacak gibi görünüyor. Gelişmeleri yakından takip ederek sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/kariyer-netten-siber-saldirilara-dair-ilk-aciklama-calma-yok-saldiri-var/
71
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
71
6
2
1
1