Köpük Destekli Yatakları Neden Ters Çevirmemeliyiz?

27
5
1
0
0
Hepimiz yattığımız yatakları yılda birkaç kez ters çevirip yatmaya devam ederiz ancak bu işlem, köpük dolgulu yataklarda kesinlikle önerilmiyor. Gelin hep birlikte köpük yatakları neden çevirmememiz gerektiğine bakalım.

Köpük yataklar çıkmadan önce, yatakların içini değiştirmek neredeyse herkes tarafından yapılan bir eylemdi. Yatağınızı çevirerek ve döndürerek ömrünü uzatabilir ve zamanla daha az aşınmasına yardımcı olabilirdiniz ancak bu işlem, günümüzün köpük yataklarında tam olarak gerçekten çalışmıyor. Bu yeni yatakların birçoğunun stratejik olarak tek bir tarafında köpük katmanı yer alıyor. Bu nedenle köpük destekli yatakların yönünü değiştirmemek gerekiyor. Peki yatağınız çökmeye başladığında ya da yıpranmaya başladığında ne yapmalısınız?

Birçoğumuzun ilk yatağı iç içe geçmiş yaylı yataklardı. Köpük destekli yataklar çıkmadan önce oldukça popüler olan bu yatakların her iki tarafında da dolgu bulunduğundan yılda birkaç kez döndürmek hepimizin yaptığı bir eylemdi. Bu sayede yatağın çöken kısmını alta alıp diğer kısımda daha iyi yatabiliyorduk ancak değişen yatak teklonojisi, bu alışkanlığı tarihe gömecek.

Köpük destekli yatağı ters çevirip kullanmak, sağlığınıza zarar verebilir:

yatak

Günümüzde bazı markalar, artık iç döşemelerini tek taraflı olarak tasarlıyor. Bu yüzden yatakları çevirmek mümkün olmuyor. Bu yataklar, bir bobin tabanının üzerine birkaç dolgu katmanlarından oluşuyor ve daima dik bir şekilde durmaları gerekiyor. Peki neden köpük yataklar çevrilmiyor? Bu yatakların çoğunda, köpüğün üst katmanları yumuşaktır ve hava akışını teşvik etmek için daha az bir yoğunluk bulunur. Yatağı çevirdiğinizde hava kanalları kapanır ve daha sıcak bir yatakta yatmış olursunuz. Bu, ilk anda kulağa kötü gelmese de havasız yatak sağlık için zararlı olabiliyor.

yatak

Köpük yatak üreticilerinin bir kısmı, 3 ile 6 ay arasında yatağınızı 180 derece döndürmenizi öneriyor. Yalnız yatıyorsanız ve yatağın bir tarafına yatma eğilimindeyseniz bu, oldukça önemli bir öneri. Ayrıca köpük yatağınız varsa zeminin yatağı tamamen kapladığından emin olun. Yeterince desteklenmeyen bir köpük yatak, uzun süre içerisinde sarkma yapacaktır ve bu sağlığınız açısından iyi bir durum değil.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/should-you-flip-your-mattress/
27
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
5
1
0
0