Kuş Sürüsüne Dalan THY Uçağı Seferlerden Çekildi

57
5
5
2
1
Türk Hava Yolları’nın TC-JJM kuyruk tescilli uçağı, İstanbul Havalimanı’nda iniş sırasında kuş sürüsünün arasında kaldı. Uçağın sol kanadında hasar meydana geldi ve uçak oluşan hasar nedeniyle seferlerden çekildi.

Türk Hava Yolları filosuna ait bir uçak, İzmir ile İstanbul arasındaki seferini gerçekleştirirken talihsiz bir kaza yaşadı. TK2313 sefer sayılı İzmir İstanbul seferini gerçekleştirmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan havalanan TC-JJM kuyruk tescilli uçak, İstanbul Havalimanı’na ulaştığında ciddi bir tehlike ile karşı karşıya kaldı.

Uçak, İstanbul Havalimanı’na inmeye hazırlandığı sırada bir kuş sürüsüne daldı. Uçakların genelde motoruna hasar verebilen bu kuş sürüsü, bu sefer uçağın gövdesine zarar verdi. Kuş sürüsüne dalan uçağın sol kanadında gözle görülür hasarlar meydana geldi. 

thy kaza

Tehlikeye rağmen güvenli bir şekilde İstanbul Havalimanı’na iniş yapan uçakta teknik ekipler inceleme yaptı. Normalde bu seferden sonra İstanbul Toronto arasındaki sefere verilecek Boeing 777-300ER model uçak, yapılan incelemelerden sonra bu seferden çekildi.

Bu durum, THY’nin yaşadığı ilk kuş çarpması vakası değil. Geçtiğimiz Haziran ayının sonunda İstanbul Antalya arasındaki seferi gerçekleştiren bir THY uçağı da bir kuş sürüsüne dalmış, daha sonra da İstanbul Havalimanı’na geri dönmek zorunda kalmıştı. 

thy kaza

Kuşlar havalimanlarının çevrelerinde dolandıkları için bazen böyle durumlar yaşanabiliyor. Aslında tek bir kuşun uçağa çarpması çoğu zaman çok büyük problemler yaratmıyor ancak bir kuş sürüsüne dalmak, bir uçak seferinde yaşayabileceğiniz en korkunç şeylerden biri olabiliyor.  

Kaynak : https://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/thy-ucagi-kus-surusune-daldi-ucak-seferden-cekildi.html
57
5
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
57
5
5
2
1