360 Derecelik Kusursuz Ses Deneyimi Sunan Kablosuz Hoparlör: LG XBOOM 360'ı İnceledik

51
35
17
14
14
Hem iç hem de dış alanlarda sunduğu 360 derecelik kusursuz ses performansıyla dikkat çeken LG XBOOM 360'ı inceledik. Hadi gelin bu iddialı hoparlör bize neler sunuyormuş yakından bakalım.

Özellikle sıcak yaz aylarında evde oturmak yerine dışarıya çıkıp sevdiğimiz insanlarla eğlenmek çok güzel bir aktivite. Eğlenmenin belki de en güzel yönlerinden birisi müzik dinlemektir. Etrafınızda sevdiklerinizden başka kimsenin olmadığı bir yerde kamp yaptığınızı düşünün. Böyle bir ortamda istediğiniz müzikleri açıp gönlünüzce eğlenebilirsiniz. 

Bugün sizlere bahçeleriniz başta olmak üzere yolculuk, parti ortamı gibi yerlerin vazgeçilmezi, taşınabilir bir hoparlörden fazlası olan LG'nin XBOOM 360 hoparlörünü inceledik. Güçlü ve dengeli 360 derece ses deneyimi sunan kablosuz hoparlör, kompakt tasarımıyla hem evinizde hem de yolculuklarınızda yanınıza almak isteyeceğiniz her yönden eksiksiz bir deneyim sunuyor. Bir süredir ofisimizde olan LG XBOOM 360'ı detaylıca inceleme imkanı buldum. Farklı ortamlarda test ettiğim kablosuz hoparlör neler vadediyor, artıları ve eksileri neler gelin yakından bakalım.

LG XBOOM 360 teknik özellikleri neler?

LG XBOOM 360

Birinci sınıf ses ünitesinden oluşan XBOOM 360, adından da anlayabileceğiniz gibi çok yönlü 360 derece ses sunuyor. Net tiz tonlar için Titanyum Tweeter sunan hoparlör, yoğun baslar için de 5,25 inçlik cam elyaf woofer kullanıyor. Bu woofer aynı zamanda dinamik düşük frekansta net vokaller üretiyor. Bluetooth ile kolay kullanım imkanı sunan kablosuz hoparlör, birden fazla cihazı bağlamanıza da izin veriyor.

LG XBOOM 360 ses kalitesi nasıl?

LG XBOOM 360

LG'nin patentli teknolojisiyle gerçek 360 derece ses deneyimi sunan XBOOM 360'ın genel anlamda ses kalitesine baktığımızda çok net bir sesin sizi beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Hoparlörü kullanmaya başladığımda ilk fark ettiğim şey seslerin çok dengeli bir şekilde sunulması oldu. Bas seslerinin altında boğulan tiz sesleri ya da tiz seslerinin öne çıkarken bastırdığı bas sesleri yok. Hepsi belirli bir seviyede ne az ne çok diyebileceğimiz bir kararlılıkta bizi karşılıyor. 

Bu da özellikle kalabalık parti ortamlarında konuşmanın önüne geçmeyip arka planda hoş bir deneyim sunmak isteyen insanların ciddi anlamda hoşuna gidecek bir özellik. 

LG XBOOM 360, nasıl bir aydınlatma sunuyor?

LG XBOOM 360

LG XBOOM 360'ın bu kadar şık görünmesinin en önemli sebeplerinden biri üzerinde bulunan kaliteli aydınlatma diyebiliriz. 3 farklı ortam aydınlatma modu ve farklı stillere sahip 9 ön ayarla gelen LG XBOOM 360, ortamınıza uygun aydınlatmayla size iyi bir deneyim sunuyor. Müzik dinlemediğiniz anlarda bile ambiyans ışığını kullanarak ortamı aydınlatmak çok büyük bir kolaylık. Özellikle ışığa ihtiyaç duyulan kamp tarzı alanlarda ambiyans ışığı gece lambanız olabilir. Hoparlörün ışığını mobil uygulama üzerinden 16,8 milyon renk seçeneği arasından düzenleyebileceğinizi belirtelim.

LG XBOOM 360 tasarım ve malzeme kalitesinde bize neler sunuyor?

LG XBOOM 360

Son derece şık bir tasarıma sahip olan LG XBOOM 360, özel kumaş tasarımı, ambiyans aydınlatması ve alüminyum tutma alanıyla koyacağınız her yerde şık duruyor. Dekoratif bir ürün şıklığında olan XBOOM 360'ın malzeme kalitesine baktığımızda ise sağlamlığı direkt anlaşılabiliyor. Tutma yeri ile dilediğiniz yere rahatça götürebileceğiniz XBOOM 360, 2022 Reddot ve 2022 iF tasarım ödüllerini aldı. Ayrıca Trusted Reviews tarafından "Çekici ve keyifli bir ses deneyimi" yorumu ile önerilen XBOOM 360, yaptığımız incelemelerde bu ödülleri neden aldığını bize de kanıtladı.

LG XBOOM 360'ın batarya performansı nasıl?

LG XBOOM 360

Yanınızda böyle bir hoparlör taşıyorsanız şarjının uzun süre gitmesini istersiniz. Çünkü sadece evde değil dışarıda da sık sık kullanacağınız bir hoparlörün sizi kısa sürede yarı yolda bırakmaması gerekir. Bunun farkında olan LG, XBOOM 360'da 10 saat pil ömrü ile özgürce hareket etmenizi sağlıyor. 120W çıkış gücüne sahip hoparlörün kullanım süresi; ses seviyesi, ambiyans ışıklandırma gibi etkenlere göre değişkenlik gösterse de sizi yarı yolda bırakmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yaptığım incelemelerde hoparlörün şarjının kullanım esnasında bittiğini hiç görmedim. Bu açıdan son derece başarılı bir ürün olan LG XBOOM 360'ın içerisinde yer alan bataryayı bir Powerbank olarak kullanıp telefonunuzu da şarj edebiliyorsunuz. Özellikle acil anlarda hoparlördeki enerjiyi telefona aktarmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

LG XBOOM 360 uygulama ve erişilebilirlik özellikleri nasıl?

LG XBOOM 360

LG XBOOM 360'ın erişilebilirlik özelliklerine baktığımızda hem uygulamanın hem de fiziksel tuşların etkin bir şekilde kullanılabildiğini görüyoruz. Uygulama üzerine hoparlörün batarya seviyesini görebilir, ambiyans modlarında geçiş yapabilir, Equalizer ile sesle oynayabilir ve kendi modlarınızı oluşturabilirsiniz. Bunlarla birlikte DJ modları ile müziklere daha eğlenceli alternatifler de ekleyebilirsiniz. 

Hoparlörün üst kısmında ise fiziksel tuşlar yer alıyor. Açma - kapama tuşuna ek olarak müzik oynatma, duraklatma, ses açıp kapatma gibi tuşlara sahip LG XBOOM 360, ister telefonunuzdan isterseniz de hoparlörün üzerindeki fiziksel tuşlar üzerinden kullanım imkanı sağlıyor. 

Sonuca gelelim: LG XBOOM 360 satın alınır mı?

LG XBOOM 360

Şimdi gelelim sonuca. LG'nin kablosuz hoparlörü XBOOM 360, müzik dinlemeyi bir üst boyuta taşımak isteyen, bunu sosyalleşirken yapmayı seven insanların tercih edebileceği, son derece premium hissettiren bir ürün. 7.500 - 8000 TL aralığında fiyatlara sahip kablosuz hoparlör, gerek ışıklandırması, gerek tasarımı gerekse de sunduğu doyurucu ses deneyimiyle bizi memnun bıraktı. Eğer kendinize bir kablosuz hoparlör almak istiyorsanız, LG XBOOM 360, parti ortamlarından sabah yogalarına kadar her noktada ihtiyacınızı karşılayabilir. LG XBOOM 360'ı daha yakından incelemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

51
35
17
14
14
Emoji İle Tepki Ver
51
35
17
14
14