Londra Metrosunda Sıcaklığın Korkutucu Boyutlara Ulaştığını Gösteren Termal Fotoğraflar

37
4
4
4
3
İçerisinde bulunduğumuz haftada en yüksek sıcaklıkların kaydedildiği Londra, metro istasyonlarında daha da sıcak bir havayla karşı karşıya. Sıcaklıkları görsel olarak da aktarmak isteyen uzmanlar, termal kameralarla metro istasyonlarına inerek durumu gözler önüne serdi.

Birleşik Krallık, tarihindeki en yüksek sıcaklıkları yaşıyor. Hatta bugün, ülkenin güneyinde 39 derecelik sıcaklıkla Birleşik Krallık tarihinin en yüksek sıcaklıklarına ulaşıldı.

İngiltere'de bulunan birçok kişi bu sıcak havanın ve güneşin tadını çıkarmayı isteyebilir ancak hafta içi mesaisi maalesef havanın ne kadar güzel olduğu konusuyla pek ilgilenmiyor. Bu sebepten dolayı insanlar, işe gitmek amacıyla şehrin metro hatlarını ziyaret ederek iş yerlerine gitmekten başka bir tercihte bulunamıyor.

Havanın metrolarda ne kadar sıcak olduğunu merak eden uzmanlar, termal kameralarla ölçümler yaparak sıcaklıkları kamuoyuyla paylaştı. Termal kamera da üreten FLIR, FLIR T1K isimli kamerasıyla çektiği görüntülerde sıcaklıkların 42 dereceye kadar arttığını kaydetti.

londra metrosu

FLIR'in sözcüsü, "1024x768 piksellik termal dedektör T1K, alanının öncüsü <0,02 derede'den 30+ dereceye kadar hassasiyeti sayesinde sıcaklık farklarındaki en küçük farklılıkları bile ayırt edebiliyor" dedi. Aynı zamanda kameranın -40 dereceden 2000 dereceye kadar ölçüm yapabildiği de belirtildi.

The District metro istasyonu: En yüksek sıcaklık 36 derece / en düşük sıcaklık 28,2 derece

Bakerloo metro istasyonu: En yüksek sıcaklık 34,8 derece / en düşük sıcaklık 25,4 derece

Northern Line metro istasyonu: En yüksek sıcaklık 38,1 derece / en düşük sıcaklık 31,1 derece

Jubilee Line metro istasyonu: En yüksek sıcaklık 35,2 derece / en düşük sıcaklık 29,4 derece

Circle metro istasyonu: En yüksek sıcaklık 36,9 derece / en düşük sıcaklık 26,9 derece

Metropolitan metro istasyonu: En yüksek sıcaklık 36,5 derece / en düşük sıcaklık 24,6 derece

Central metro istasyonu: En yüksek sıcaklık 38,8 derece / en düşük sıcaklık 33,8 derece

Bir kişi, "Cehennemin nasıl olduğunu merak ediyorsanız bugün Londra metrosuna gidin" şeklinde bir şaka yaptı. Başka biriyse "Londra metrosundan sıcak olan şeylerin listesi: Dünya'nın çekirdeği, cehennem, aktif bir volkanın merkezi ve MaccyD'nin sıcak elmalı turtasının arasındaki katman" şeklinde bir espri yaptı.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/science/thermal-images-taken-london-underground-18773836
37
4
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
37
4
4
4
3