Türkiye'nin de Kullandığı 4G LTE Teknolojisinde 36 Farklı Güvenlik Açığı Keşfedildi

40
12
2
1
0
Gün geçmiyor ki güvenlik uzmanları LTE'de açık bulmaya devam etmesin. Güney Koreli araştırmacılar, LTE'de bazıları diğerlerinden çok daha ciddi olan ve bir dizi saldırıya olanak sağlayan 36 tane güvenlik açığı buldu.

Güney Koreli güvenlik uzmanlarının LTE ağ bağlantısında bulduğu sorunlar, farklı önem seviyelerine sahip. Bunlardan bazıları kabul edilebilir düzeydeyken bazılarıysa oldukça ciddi. Araştırmayı yapan ekibin şu an için açıkladıkları problemler; mobil veri bağlantısının kesilmesi ve ardından kullanılan verilerin kontrol edilip okunması gibi rahatsız edici durumlar içeriyor.

Buna ek olarak sorunlar her bölgede de bulunmuyor; yani çok tutarsız. Bazı operatörler iki farklı ağ elemanında tek bir soruna sahip olabilirken bir operatörün açığı kendisine zarar vermeyip diğer operatörlerin başını ağrıtabilir.

Araştırma ekibi, bulgularını önümüzdeki Mayıs ayında gerçekleştirecekleri bir konferansta resmen açıklamayı planlıyor. Elbette bu açıklamanın halkı değil, operatörler ve cihaz üreticilerini ilgilendirdiğini biliyoruz çünkü halka açıklamak demek, aynı zamanda kötü niyetli kişilere de fırsat vermek anlamına geliyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/03/27/researchers-find-36-security-flaws-in-lte/
40
12
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
40
12
2
1
0