Maliye Bakan Yardımcısı: Kripto Paraları Yasaklamak, Demokrasiyle Sorunu Olan Ülkelerin İşi

65
16
12
2
2
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Ercan Gül, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kripto para yasası ile ilgili konuştu. Tasarının tamamlandığını söyleyen Gül, Türkiye'nin demokrasi sorununun olmadığını, yani herhangi bir yasaklama olmayacağını ifade etti.

Türkiye, geçtiğimiz aylarda kripto paralara yönelik yasal düzenlemeyi çok konuşmuştu. Hükümetin konuyla ilgili açıklamalarından sonra yaşanan kaos, kripto paraların ülkemizde yasaklanacağını düşündürmüştü. Ancak daha sonradan böyle bir şey olmadığı anlaşılmış, yalnızca kripto para birimlerinin ödemelerde kullanılmasına ilişkin kısıtlama getirilmişti. Ancak hükümet, bir süredir çok geniş kapsamlı bir kripto para yasası üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Söz konusu yasa, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanıyor. Yasayla ilgili tüm detaylar şimdilik bilinmiyor ancak Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül tarafından yapılan yeni açıklamalar, bu düzenlemede nelere yer verileceğine ışık tutuyor. Dilerseniz hemen, Şakir Ercan Gül'ün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamalara bakalım.

"Çalışma hazır"

Kripto para yasası

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül tarafından yapılan açıklamalara göre kripto para yasası ile ilgili çalışma tamamlanmış durumda. Bu tasarı, yeni yasama yılında meclise gelecek ve kabul edilmesi durumunda yasalaşacak. Bu noktada Türkiye'nin çok hızlı hareket ettiğini söyleyen Gül, Avrupa Birliği'nin konuyla ilgili esas düzenlemelerinin 2024'te tamamlanacağını söylüyor.

Şakir Ercan Gül'e göre kripto paranın yasaklandığı ülkelerin ortak özelliği, demokrasi ile sorunlarının olması. Batı Avrupa ve ABD gibi yerlerde ise serbest mekanizmalar olduğunu söyleyen bakan yardımcısı, Türkiye'de bu konuyla ilgili yapılacak şeyin yalnızca sıkı bir düzenlemeden ibaret olacağını belirtiyor. Yani herhangi bir yasaklama olmayacak. Türkiye'de serbest kambiyo rejiminin olduğunu söyleyen Şakir Ercan Gül, bundan dolayı hazırlanan tasarının da ABD ve Avrupa'daki uygulamalar gibi olacağını ifade ediyor. 

Kaynak : https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/bakanliktan-kripto-para-hamlesi-yasa-geliyor
65
16
12
2
2
Emoji İle Tepki Ver
65
16
12
2
2