Matrix 4’ün Senaryosundan İlk Sızıntılar Geldi (Eser Miktarda Spoiler İçerir)

76
8
3
1
1
Anonim bir kaynaktan elde edilen bilgiler, bu sene sonunda çıkacak yeni Matrix filminin senaryosu hakkında bazı detaylar verdi. Bunlar henüz sadece iddia da olsa, ayrıca iddialar önemli detayları kapsamasa da şimdiden uyaralım: Eğer en ufak spoilerdan uzak durmak istiyor, izleyeceğiniz filmin fragmanını bile izlemiyorsanız, haberi okumamanızı tavsiye ederiz.

1999 yılında ilk filmini verip sinema tarihinin en kült serilerinden biri haline gelen Matrix’in yeni filmi hakkında yeni detaylar sızdı. ‘Giant Freakin Robot’ın anonim bir kaynaktan öğrendiğini iddia ettiği bilgiler, Matrix 4’ün senaryosuna dair birçok detayı ele aldı.

Önceki filmlerde ön planda gördüğümüz Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss gibi isimlerin de yer alacağı Matrix 4’ün bu sene mayıs ayında çıkacağı duyurulmuştu. Ardından her yeni filmde olduğu gibi yeni Matrix filmi de pandemi nedeniyle ertelendi. 22 Aralık’a ertelenen tarihle birlikte çıkışa uzaklaşmış olsak da, senaryoyla ilgili verilen ufak detaylar bu heyecanı tekrar yeşertmeye yetti.

Son filmin 60 yıl sonrasına gidilecek

matrix 4

İddialara göre Matrix 4, Neo’nun insanlar ve makineler arası barışı sağlamasından 60 yıl sonrasını ele alacak. Keanu Reeves’in canlandırdığı Neo; ya önceki filmlerdeki görünümüyle filme dönecek, ya da üçüncü filmdeki olaylar nedeniyle bir bilgisayar programı olarak karşımıza çıkacak

Organik ve yapay yaşam arasındaki ateşkesin sürdüğü filmde artık Zion’la sınırlı olmayan insanlar, normal hayata geri dönmeye başlayacak. Neo’nun dönüşü ise makinelerin pek hoşuna gitmeyecek. Morpheus’un eski öğrencisi, Trinity’yi aramak için Matrix programına geri dönecek. Üçüncü film Revolutions’ta öldüğü açıkça görülen Trinity, programda Tiffany adında evli bir kadın olarak görünecek.

Görünüşe bakılırsa daha önce de spekülasyonlara neden olan film hakkında çıkış tarihine kadar teoriler üretilecek. Daha önce 1 Nisan 2022 tarihine ertelenen film, yeni bir hamleyle 22 Aralık 2021’e çekilmişti. Yine bir aksaklık olmazsa, bu tarihte teorilerin hangisi doğru, hangisi yanlış göreceğiz.

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/376161/k%C3%BClt%C3%BCr/matrix-4%C3%BCn-senaryosundan-detaylar-s%C4%B1zd%C4%B1
76
8
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
76
8
3
1
1