Microsoft, Edge Tarayıcısında Hata Bulan Hackerlara 30 Bin Dolar Verecek

12
2
0
0
0
Microsoft, yeni tarayıcısı Edge için 'hata avı' evresine geçmiş durumda. Farklı hataları ortaya çıkaran kişilere 30 bin dolara kadar bir para ödeyeceğini belirten Microsoft, Edge'in en güvenli tarayıcı olması için elinden geleni ardına koymuyor.

Microsoft, bugün itibarıyla tamamen yeni Edge tarayıcısının ilk betasını yayınladı. Teknoloji devi, yeni tarayıcıyı deneyimlemek isteyenlerin yanı sıra hackerları da yeni tarayıcısına davet etti. Şirket, hackerların güvenlik açığı bulup kendilerine iletmesi durumunda cömert bir teklifte de bulundu. Güvenlik önlemleri için hataları beta sürümünde açığa çıkartmak isteyen Microsoft, çıkışa kısa bir sürenin kaldığının ipuçlarını verdi.

Geçtiğimiz günlerde Apple, yeni iPhone'larında güvenlik açığı bulan hackerlar için 1 milyon dolara kadar ödül vereceğini belirtmişti. Dahası Apple, bu kişiler için özel bir iPhone vereceğini ve bu iPhone ile sistemin en dip köşelerine kadar inilebileceğini de ifade etmişti. Bu hareketin ardından Microsoft da benzer bir hamle yaptı ve hackerları yeni tarayıcısına davet etti.

microsoft

Microsoft, Edge tarayıcısı herkes için yayınlandığı zaman sisteminde hiçbir hata bulunmasını istemediği için şimdiden güvenlik konusundaki önlemlerini almaya başladı. Özellikle en güvenli tarayıcı olma iddiasıyla ortaya çıkan Edge için yapılan harcamaların kısa süre içerisinde kendini amorti edeceğini söyleyebiliriz. Tabii ki Microsoft'un söylediği gibi son derece güvenli bir tarayıcı çıkarması durumunda…

Şu an için Chrome'un tahtını sallayabilecek yegane tarayıcı Edge gibi görünse de tarayıcı yayınlandıktan yaklaşık bir altı ay sonra olayların gelecekte nasıl şekillenebileceğine dair bir grafik elimizde olacaktır. O zamana kadar Microsoft'un 'en güvenilir' dediği tarayıcısını geliştirmesini ve herhangi bir sorun çıkıp çıkmadığını öğrenmeyi bekleyeceğiz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/leemathews/2019/08/20/microsoft-will-pay-hackers-30000-for-finding-flaws-in-the-new-edge-browser/#560183b74482
12
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
0
0
0