Project xCloud, Gelecekte Platforma Özel Oyunlara Sahip Olacak

7
4
3
0
0
Microsoft'un bulut tabanlı oyun sistemi Project xCloud, Xbox One'da bulunan oyunların çoğunu mobil cihazlarınızda oynamanıza izin verecek. Şirketin geçen hafta düzenlediği bir etkinlikte yaptığı açıklamaya göre platform, özel oyunlara da sahip olabilecek.

Microsoft, geçtiğimiz hafta Londra’da XO19 etkinliğini düzenledi. Şirketin etkinlikte ana odağı ise oyuncuların mobil cihazlarından oyun oynamalarını sağlayan Project xCloud idi. Oyun oynamak derken mobil oyunlardan bahsetmiyoruz, Xbox One oyunlarını telefonunuzda oynamaktan bahsediyoruz.

Şirket, XO2019 etkinliğinde bulut tabanlı Project xCloud’a gelecek yeniliklerden bahsetti. Bu yenilikler arasında platforma Xbox Game Pass’in de eklenmesi bulunuyordu. Microsoft, etkinlik sırasında verdiği bir röportajda şirketin birkaç özel oyunu servise eklemek için çalıştığını aktardı.

Microsoft, özel oyunlar geliştirmek için görüşme halinde:

project xcloud

Project xCloud başkanı Kareem Choudhry, platforma eklenecek özel oyunlar için henüz birinci ya da üçüncü parti taraflarla görüşme halinde olduklarını söyledi. Kareem, şu anda bu görüşmeler hakkında bir duyuru yapamayacaklarını da ekledi. Kareem’in röportajında verdiği cevap şu şekilde devam etti:

Burada yaptığımız ilk şey bulutta herhangi bir geliştirme değişikliği gerektirmeyen içeriği platforma eklemek. Dolayısıyla şu anda Xbox’ta oynayabileceğiniz 3 binden fazla oyunu oynatabilen bir platforma sahibiz.

Microsoft’un Project xCloud servisi şu anda önizlemede. Bu servisi denemek isteyen kullanıcılar, güncel olarak elliden fazla oyuna ulaşabilecekleri servise üye olabilirler. Ancak xCloud’a herkes erişemiyor. Platformun yaptığı açıklamaya göre yalnızca sınırlı sayıda kullanıcıya izin verilecek, bu sayı zaman geçtikçe artacak.

project xcloud

Şirketin son iki yıl içinde bünyesine kattığı tüm stüdyoları düşünürsek, birçok birinci parti oyun çıkarabileceklerinin mümkün olduğu söylenebilir. Ancak bir yandan da bu servis hakkında yeni duyuruların çok sık olmayacağını da belirtebiliriz. Bunun da sebebi, Microsoft’un şu anda yeni nesil Xbox üzerinde çalışıyor olması ve Project Scarlett’in önümüzdeki sene çıkacak olması olarak açıklanabilir.

Microsoft’un Project xCloud servisini hiç duymamış olanlar için kısaca özetlemek gerekirse platformu Google’ın Stadia’sının Microsoft versiyonu olarak tanıtabiliriz. Şirket, gelecekte 5.000’in üzerinde oyunu kullanıcılarının dilediği yerde oynamalarına fırsat vermeyi hedefliyor.

Kaynak : https://www.dualshockers.com/project-xcloud-exclusive-games-in-the-future/
7
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
4
3
0
0