Microsoft’un Yeni Yapay Zekası, Metinleri Kolaylıkla Sese Çevirebiliyor

18
3
0
0
0
Microsoft, yazılı metinleri seslere dönüştürebilen yeni bir yapay zeka teknolojisi geliştirdi. Geliştirilen bu yapay zeka teknolojisinin benzerlerinden farkı ise sadece 20 dakikalık bir ses kaydı sayesinde gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi ve yüzde 99 oranında başarılı olabilmesi.

Yapay zeka teknolojileri her geçen gün daha büyük yeniliklerle hayatımızdaki yerini alıyor. Yapay zeka teknolojileri üzerine fazlasıyla yatırım yapan teknoloji devleri, ürettikleri yeni teknolojik ürünlerle bu yatırımların karşılığını alıyorlar. Microsoft da yapay zeka teknolojileri üzerine yapmış olduğu yatırımları hiç kesmeden devam ediyor. Daha önce geliştirdiği pek çok yapay zeka teknolojisi ile ön plana çıkmayı başaran Microsoft, bu başarısına bir yenisini daha ekledi. 6 kişilik bir yapay zeka ekibinin oluşturduğu bu yeni teknoloji ile, yazılı metinlerin seslere dönüştürülmesi işlemi yoğun bir çaba gerektirmeden halledilebiliyor.

Microsoft bünyesinde çalışan Çinli araştırmaların geliştirmiş olduğu bu sistemin oluşturulması için sadece 20 dakikadan oluşan 200 kadar ses örneği alındı. Bu sistem metin belgelerindeki harfleri ve kelimeleri analiz ediyor, ardından da bunları mantıklı birer bütün haline getirerek seslendiriyor. Yapay zeka bunu beynimizde olduğu gibi yapıyor. 

Bugüne kadar benzer çalışmalar yapılmıştı ancak Microsoft'un bu yapay zeka teknolojisi hem doğruluk hem de geliştirilmesi için gereken çabanın minimalliği göz önüne alındığında çok daha ön plana çıkıyor. Bu yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesi için yapılan testlerde doğruluk oranının yüzde 99,84 olduğu belirlendi. Yani neredeyse hiç hata yapmıyor. Her ne kadar tam manasıyla mükemmel olmasa da bu yapay zeka teknolojisi, üstün başarısı sayesinde geleceğin kapılarını aralayabiliyor. Açık kaynak kodlu olarak paylaşılan bu yapay zeka teknolojisi, profesyonel şirketlerin yanı sıra küçük çaplı şirketler ve amatörler için de büyük bir önem arz ediyor.

Bu yapay zeka teknolojisi ile üretilmiş olan ses kayıtlarını dinlemek isterseniz buraya tıklayarak örnekleri dinleyebilirsiniz.

  • Not: Açık kaynak kodlu olarak paylaşılan bu yapay zekanın kodları henüz Microsoft tarafından paylaşılmadı. Ancak Github üzerinden yapılan açıklamalarda kodların yükleneceği belirtiliyor. Eğer bu yapay zeka teknolojisini kullanmak isterseniz kodlar yüklenene kadar yukarıda bulunan bağlantıdan takip etmeniz gerekiyor.
Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/26/microsoft-ai-realistic-speech-with-little-training/
18
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
0
0
0