Netflix'in Sevilen Dizisi Mindhunter'ın 3. Sezonu Hakkında Her Şey

3
2
1
1
0
Tamamen gerçek olaylardan esinlenilen Netflix yapımı Mindhunter, ilk 2 sezonuyla oldukça çok beğenildi. Kısa sürede ciddi bir hayran kitlesine ulaşan cinayet dizisi, seri katillerin psikolojilerini anlamaya çalışan iki FBI dedektifinin dram dolu hayatını anlatıyor. Peki Mindhunter, üçüncü sezonuyla ekranlara dönecek mi?

Mindhunter, 2017'de dijital dizi ve film platformu olan Netflix tarafından yayınlanmıştı. Dizinin insan psikolojisi üzerinde yaptığı çıkarımlar, kısa sürede o kadar çok sevildi ki insanlar hikâyenin devamını beklemeye başladılar. Başroldeki iki dedektif, seri katillerin psikolojisini anlayarak olayları aydınlatmaya çalışıyordu ve olaylar bir şekilde devam etmeliydi. Ancak tüm olaylar gerçeklere dayanıyordu.

Holden Ford karakterine hayat veren Jonathan Groff ve Bill Tench karakterine hayat veren Holt McCallany oyunculuklarıyla, bir başka dedektif hikayesi olan True Detective dizisi kadar etkili olmayı başardılar. Mindhunter ikinci sezonu ise geçtiğimiz aylarda Netflix'te yayınlandı. Dizideki olaylar, gerçek hayatta bir FBI ajanı olan John E. Douglas tarafından kaleme alınmış "MindHunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unite" adlı anı kitabından uyarlanıyor.

Netflix Mindhunter’ın üçüncü sezon onayını verdi mi?

Dizinin hayranlarını üzecek olsa da maalesef dizi henüz Netflix tarafından üçüncü sezon onayı alamadı. Birkaç özel yapımlarına yeni sezon onayı vermesine rağmen Netflix’in Mindhunter’a neden yeni sezon onayı vermediği bilinmiyor. İzlenme oranlarıyla da sevildiğini belli eden dizi, üçüncü sezon hakkında ne yapımcılardan ne de Netflix tarafından yapılan resmi bir açıklama yok (şimdilik yok).

Peki bu Mindhunter'ın iptal olduğu anlamına mı geliyor? Cevap: Hayır

mindhunter netflix

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi dizinin üçüncü sezonu ile ilgili henüz resmi ağızdan gelmiş hiçbir bilgi, açıklama yok. Lakin diziye sonradan katılarak yönetmen koltuğuna oturan David Fincher bu konu ile alakalı birkaç şey söyledi. 

Fight Club ve Gone Girl gibi yapımlarla tanıdığımız ünlü yönetmen, yaptığı bir açıklamada dizinin üçüncü sezonunun olup olmayacağını henüz kendisinin de bilmediğini belirtti. Ancakyapımcıların kafasında en az 5 yıllık plan olduğunu söyledi. Yani bu açıklamaya göre yapımcılar, Mindhunter'ı en az 5 yıl daha devam ettirmek istiyorlar. Ama tabii ki dizinin devam edip edemeyeceği tamamen Netflix’e bağlı.

Mindhunter’ın yeni sezonu ne zaman gelecek?

mindhunter imdb

Henüz resmi bir açıklama olmadığı için net tarih vermek de imkansız. Ama bazı sinema eleştirmenleri üçüncü sezon çekimlerinin de ilk iki sezonun takvimine göre gideceğini düşünüyorlar. Yani Mindhunter 1. sezon 2017 yılında, Mindhunter 2. sezon 2019 yılında yayınlandığını düşünürsek, Mindhunter 3. sezon da muhtemelen 2021 yılının sonlarına doğru yayınlanacak.

Mindhunter 3. sezon kadrosunda kimler olacak?

mindhunter

İlk 2 sezon ile beraber dizideki bazı oyuncuların sözleşmeleri bitti. Netflix oyuncularla sezon başına sözleşme yaptığı için ve henüz üçüncü sezon onayını da vermediği için hangi oyuncuyla sözleşme yenilediğini de duyurmadı. Ama şayet dizinin üçüncü sezonu onaylanırsa ki onaylanması kuvvetle muhtemel, o zaman dizinin başrol oyuncuları da geri dönecektir.

Yani başrolleri paylaşan Jonathan Groff ve Holt McCallany ikilisinin üçüncü sezonda da olacağına kesin bakılıyor. Ayrıca yine yapımcılığını J.J. Abrams’ın yaptığı Frince dizisindeki başrol oyunculuğu ve güzelliğiyle adından söz ettiren Anna Torv da Wendy Carr karakteriyle geri dönecektir. Son olarak ise kesin geri döneceği düşünülen oyuncular ise şöyle; 

  • Bill Tench karakterinin karısı Nancy Tench karakterini canlandıran Stacey Roca
  • Gregg Smith karakterine canlandıran Joe Tuttle
  • Ted Gunn karakterini canlandıran Michael Cerveris

Mindhunter yeni sezonda bize neler anlatacak?

mindhunter 3. sezon olacak mı

Yukarıda da bahsetmiştik, dizi gerçek FBI ajanı olan John E. Douglas tarafından kaleme alınan aynı isimli kitaptan esinlenilmiş diye. John E. Douglas aynı zamanda dizinin yapımcılarından da birisi. Şayet dizinin üçüncü sezonu olur ve yine kitaba göre giderse o zaman artık 1980’li yıllara girmiş olacağız. Yine kitaba göre karakterler artık suçlu profili oluşturma konusunda bir hayli yetenekli olmuş olacaklar.

Ayrıca yine kitaba göre varsayımda bulunur isek, ‘Toolbox Killers’ seri katillerini görebilme olasılığı bir hayli fazla. Medya tarafından Toolbox Killers olarak adlandırılan Ted Bundy, Lawrance Bittaker ve Roy Norris adlı seri katillerin olaylarına tanıklık edeceğiz.

Lakin ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var. Bunlar sadece varsayımlar. Şimdi diyebilirsiniz kitabın yazarı aynı zamanda dizinin yapımcısı, kitaba göre gider diye lakin dizinin senaristi ünlü İngiliz oyun yazarı Joe Penhall olduğu için John E. Douglas direkt olarak senaryoya karışamıyor. Bakalım 8.6’lık IMDB puanına sahip Mindhunter dizisinin üçüncü sezonu olacak mı ve şayet olursa ne tür cinayetler işlenecek bekleyip göreceğiz.

3
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
0