Microsoft, Minecraft'ın Dudak Uçuklatan Aylık Oyuncu Sayını Açıkladı

57
16
5
5
3
Minecraft adlı oyunu bilmeyen oyun meraklısı neredeyse yoktur. Microsoft’tan gelen açıklamaya göre oyun, aylık 112 milyon oyuncuyu çekiyor.

112 milyon kişi, hangi konuyla ilgilenirse ilgilensin oldukça ciddi bir kitleyi temsil eder. Ülkemizin nüfusundan çok daha fazla bir sayıdır. Bu sayı ayrıca aylık Minecraft oyuncusu sayısına tekabül eder. En azından Microsoft'a göre öyle.

Minecraft Stüdyoları’nın başındaki isim olan Helen Chiang, oyunun aylık kullanıcı sayısının 112 milyondan fazla olduğunu söyledi. Business Insider’a konuşan Chiang, oyunun 10 yıldan uzun süre dayandığını ve insanların daima oyuna geri döndüğünü söyledi. Tabii bu durum yalnızca oyunun özel yapısından kaynaklı değil.

minevraft

Son yıllarda yeniden gündeme alan oyun, hemen hemen ekranı olan her cihazda oynanabiliyor. Ayrıca Mojang da oyunu güncellemeye ve zenginleştirmeye devam ediyor. 

Yakın zamanda oyun, ışın izleme desteği de alacak ve oyunun grafikleri zenginleştirilecek. Öte yandan oyunun ‘Super Duper Graphics Pack’ adlı grafik paketi, teknik olarak çok fazla gereksinime ihtiyaç duyduğu için iptal edildi. 

Kullanıcılar ise oyun içerisinde ilginç eserler üretmeye de devam ediyor. Oyunda çalışan bir Reddit tarayıcı bile bulunuyor. Ayrıca bazı oyuncular, oyun içinde ürettikleri televizyondan film izleyebiliyor. 

Kaynak : https://www.pcgamer.com/minecraft-attracts-more-than-112-million-players-per-month/
57
16
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
57
16
5
5
3