Bir Reddit Kullanıcısı, Minecraft’ta Çalışan Bir Uçak Tasarladı (Video)

75
28
17
15
5
MrCatFace8885 isimli bir Reddit kullanıcısı Minecraft’ta çalışan bir uçak yaptı. Uçak oldukça ilginç görünüyor.

Minecraft gelmiş geçmiş en popüler oyunlardan birisi. Oyundaki bloklarla istediğiniz şeyi yapabiliyor ve kendi yaşam alanınızı oluşturabiliyorsunuz. Zaman zaman bu oyunda ilginç tasarımlara şahit olabiliyoruz. Şimdi MrCatFace8885 isimli bir Reddit kullanıcısı ise oldukça ilginç görünen ve uçabilen bir uçak tasarladı. MrCatFace8885, bu uçağı tasarlarken Minecraft’ın herhangi bir özel modunu kullanmadı.

MrCatFace8885, bütün tasarımın kendisine ait olduğunu, hiçbir rehberden, var olan tasarım ve videolardan yararlanmadığını açıkladı. Oyunda slime bloklar ve piston bloklar temel makineler oluşturmak için birleştirilebilir.  Slime bloklar yakınındaki blokları itip çekebiliyor. Bu özellik sayesinde de tamamen çalışabilen uçak gibi farklı tasarımlar oluşturulabiliyor.

Uçak şu an için herhangi bir hareket kabiliyetine sahip değil

Tasarlanan bu uçağın yapabilecekleri ise şu an için oldukça kısıtlı. MrCatFace8885, gelen sorulara cevaben yaptığı açıklamada, uçağın herhangi bir yere dönemediğini ve yere inemediğini söyledi. Temel olarak sadece tek bir yönde ve sabit bir hızda uçabiliyor. Uçağın içerisinde girildiğinde ise uçak sürekli parçalanıyor gibi görünüyor.

MrCatFace8885, bu uçağı oyunlarına eklemek isteyenler için uçağın olduğu dosyayı paylaştı. Uçağın tasarımcısı, bu uçağı oyuna eklemek için güçlü bir bilgisayara sahip olmak gerektiğini belirtiyor. Minecraft’ın birçok bilgisayarda çalışabildiğini düşündüğümüzde, bu uçak modunun çoğu bilgisayarda çalışması muhtemel.

Kaynak : https://kotaku.com/someone-built-a-working-plane-in-minecraft-and-it-looks-1838101315
75
28
17
15
5
Emoji İle Tepki Ver
75
28
17
15
5