MSI, Core i9 İşlemcili Dizüstü Bilgisayarı GT76 ile Yargı Dağıtacak

31
4
2
1
0
MSI’ın önde gelen dizüstü oyun bilgisayarları ailesi Titan serisi, yeni versiyonunda çıtayı oldukça yukarı çekti.

Uzun süredir oyunlar için özel bilgisayarlar üretiliyor. Bu bilgisayarlar arasında MSI’ın dizüstü bilgisayarları haklı bir şöhrete sahip. Firmanın ürettiği Titan serisi dizüstü oyun bilgisayarları ise çok farklı bir seviyeyi hedefliyor.

Firmaya göre yeni dizüstü bilgisayar için dokuzuncu nesil, ‘tam masaüstü’ bir Core i9 işlemci opsiyonu bulunacak. Muhtemelen K serisi olacak olan bu işlemci kilitlenmemiş olacak. MSI, üst seviye bu modelin 9 çekirdek, 16 bağlantı noktalı bir konfigürasyona sahip olacağını ve 5GHz’e kadar çıkabilen hıza sahip olacağını söylüyor. Tabii soğutma sistemi bu hızın ne kadarının kullanılmasına müsaade edecektir o ayrı, kışın AAA seviye oyun oynarken dizüstü ile ısınmak mümkün olacak gibi duruyor.

Firmanın iddiası doğruysa, GT76 adlı bu yeni model Alienware’in Area-51M adlı modeli ile aynı grupta yer alacak. O dizüstü bilgisayarda da soketlenmiş, yani kullanıcı tarafından değiştirilebilecek Core i9-9900K işlemci bulunuyor. MSI’ın da aynı şeyi yapıp yapmadığı bilinmiyor ancak hibrit gibi gözüken bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız seçenekleriniz artacak.

Görsellerden anlaşıldığı kadarıyla MSI, bu etli butlu cihazı, alt kısmı tamamen havalandırmaya ve soğutmaya yönelik olarak bir ızgara görünümünde tasarladı. Kenarları RGB renklendirilmiş bir şeritle hareketlendirilmiş olan cihazın klavyesi de mekanik klavyelere benziyor ve yine RGB olarak arkadan ışıklandırılmış durumda. Kalın menteşe bölgesinin arkasında da sıcak havanın çıkışını sağlayacak bir kanal bulunuyor. Cihazın toplamda 4 adet fanı ve 11 ısı kanalı bulunuyor.

GT 76 Titan’ın ekran kartı, Nvidia GeForce RTX 2080 olacak.

Cihazın ülkemize gelip gelmeyeceği, gelirse fiyatının ne olacağı ise şu an bilinmiyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/23/msi-titan-gt76-laptop-core-i9/#/
31
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
4
2
1
0