Nvidia'nın Son Güncellemesi, Oyunlarda FPS Düşüşüne Neden Oluyor

15
12
3
3
3
Nvidia'nın kullanıcılar için sunduğu son sürücü güncellemesi, oyunlarda ciddi fps kayıplarına neden oluyor. Bazı kullanıcılar Counter-Strike: Global Offensive oyununda 100 fps'e kadar kayıp yaşadıklarını ifade ediyorlar. Sorunun kaynağıysa henüz bilinmiyor.

Grafik kartlarının iddialı ismi Nvidia'nın son sürücü güncellemesi oyunculara sancılı bir süreç yaşatıyor. Nvidia tarafından yapılan açıklamalarda son sürücünün aslında oyunlara çok daha iyi bir performans sağlayacağı söyleniyordu ancak anlaşılan o ki durum pek de öyle olmadı. Oyunseverler her oyunda olmasa da popüler oyunlarda çok ciddi bir performans kaybı yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Windows Latest ve Reddit platformlarında ortaya çıkan performans kaybı sorununa neyin neden olduğu henüz bilinmiyor. Ancak oyunseverler Fortnite, Battlefield V, The Witcher 3 ve Counter-Strike: Global Offensive gibi oyunlarda çok düşük fps aldıklarını söylüyorlar. Üstelik Counter-Strike: Global Offensive oyuncuları, kaybettikleri fps miktarının saniyede 100 kare kadar olduğunu söylüyorlar. Bu da durumun vehametini gözler önüne seriyor.

nvidia ekran kartı

Bazı Reddit kullanıcılarına göre sorun ekran kartından değil, işlemciden kaynaklı. Ancak buna rağmen pek çok kullanıcı, Ryzen 5 3600 gibi işlemci modellerinde de sorun yaşadıklarını ifade ediyorlar. Tüm bunlara ek olarak bazı kullanıcılar fps kaybının nedeni olarak oyunları gösterirken kimi kullanıcılara göreyse sorunun temel nedeni DirectX 12. 

Eğer sizlerde bir Nvidia ekran kartı kullanıcısıysanız, son güncellemenin ardından oyunlarınızda performans kaybı yaşamaya başlamış olabilirsiniz. Nvidia şu an için herhangi bir açıklama yapmadığından sorunun kaynağıyla ilgili bir şeyler söylemek mümkün değil ancak bir önceki sürücüye dönmek, sorunlarınızı büyük bir ihtimalle çözecektir. Fakat bu durumun sadece geçici bir çözüm olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/nvidias-new-graphics-driver-is-reportedly-killing-frame-rates-with-some-games
15
12
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
15
12
3
3
3