Öykü Arin ve Tüm Lösemi Hastalarının Sesi Olmak İçin Bir İmza Atın

42
12
2
2
0
Öykü Arin ve tıpkı onun gibi iyi bir öyküyü hak eden binlerce çocuk... Lösemi, bu satırları okuyan herkesin ya kendisinin ya da yakınındaki birisinin yaşayabileceği bir hastalık. Şimdi üzerimize düşeni yapıp, Öykü ve tüm lösemili çocuklara hak ettikleri desteği vermenin zamanı.

Kasım 2018’den bu yana lösemi hastalığıyla mücadele eden Öykü Arin, annesinin yürüttüğü kampanyalar ile tüm lösemili çocukların sesi oldu. Oldu olmasına, ancak gelinen noktada hâlâ bir şeyler eksik. O eksiklerin en büyük nedeni ise asıl sorumluların ve bizlerin yeteri kadar çaba göstermemesi. 

Ülkemizde kemik iliği bağışlayan 100 bine yakın bağışçı yanı kan örneği var. Sağlık Bakanlığı ise her ay sadece 25 bin bağışçının verdiği örnekleri inceliyor. Eğer bağışlanan iliğe uygun hasta bulunursa bir lösemi hastası daha yaşama bağlanıyor. Uygun bir bağışçı bekleyen 1700’e yakın hastanın tek umudu bu incelemeler. Ancak ne yazık ki bu yeterli değil. Zira o çocukların bekleyecek zamanları yok.

Öykü Arin, lösemi hastalığını yenmek için uygun ilik bekleyen 1700 hastadan yalnızca birisi… Her birine umudu daha erken sunabilmek için Sağlık Bakanlığı’nın ve TÜRKKÖK’ün çalışmalarını hızlandırması gerekiyor. Yani bağışçılar tarafından verilen örneklerin daha hızlı incelenmesi şart. 

Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz imza kampanyasıyla, Öykü Arin ve diğer çocuklar adına bir umut olabilirsiniz. Atılan imzalar arttıkça yetkililere ulaşmak daha kolay.

Unutmayın, her an o 1700 hasta içinde kendinizi de görebilirsiniz. Dolayısıyla bir bağışçı olmanın yanı sıra, bir imza atmanın da herhangi bahanesi bulunmuyor. 

Sağlıklı ve mutlu yarınlara...

ÖYKÜ ARİN’E UMUT OL GÖNÜLLÜLERİ adına Webtekno ekibi. 

42
12
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
42
12
2
2
0