Porsche, Zevkinize Göre Otomobil Tasarlamanızı Sağlayan Yeni Mobil Uygulamasını Duyurdu

24
3
2
0
0
Alman otomobil devi Porsche, artırılmış desteklik yardımıyla otomobil modellerini simüle edebilen yeni bir mobil uygulama geliştirdi. Platformların mağazalarında kullanıcıların hizmetine sunulan bu uygulama sayesinde kullanıcılar, satın almayı düşündükleri Porsche'yi tasarlayabilir veya eğlence amaçlı kullanabilirler.

Mobil cihazlar artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Neredeyse bütün sektörler bir şekilde akıllı telefonların kullanıcılara sunduğu nimetlerden faydalanmaya çalışıyor. Otomobil sektörü de bunlardan bir tanesi. Lüks araçlarıyla ön plana çıkmayı başaran Alman otomobil devi Porsche de mobil cihazlara uygulama geliştirmeyi seven şirketlerin başında geliyor. Şirketin otomobilleriyle ilgili pek çok uygulaması bulunuyor. Porsche şimdi bu uygulamalara bir yenisini daha ekledi. 'Porsche AR Visualizer' olarak mobil platfromların uygulama mağazalarında kullanıcıların hizmetine sunulan bu uygulama, adından da anlaşılabileceği üzere artırılmış gerçeklik içeriyor. Uygulamayı mobil cihazlarınıza indirdikten sonra Porsche'nin lüks araçlarını simüle eden bu uygulama sayesinde hem Porsche araçlarını kendi zevkinize göre tasarlayabiliyorsunuz hem de oluşturduğunuz Porsche'nizi sürebiliyorsunuz.

İşte Porsche'nin Google Play Store ve App Store üzerinden paylaştığı o uygulama;

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Porsche yetkililerinden Oliver Hoffmann, bu uygulamanın Porsche markasını seven veya bir Porsche satın almak isteyen müşteriler için yeni bir deneyim yaşatacağını belirterek, "bu program sayesinde müşterilerimiz araçlarının bir ön izlemesini oluşturabilirler, diledikleri gibi tasarlayabilirler ya da sadece arkadaşlarıyla eğlenceli vakitler geçirmek için kendi Porsche'lerini oluşturabilirler" dedi. 

Uygulamada şu an için sadece 2 farklı model bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Porsche'nin efsane araçlarından bir tanesi olan Porsche 911 Carrera. Diğeri ise Porsche'nin henüz konsept tasarımında olan 'Mission E' projesi. 2019 yılının sonuna kadar Porsche tarafından üretilmiş olan tüm araçların uygulamaya dahil edilmesi bekleniyor.

Uygulamayı akıllı telefonunuza ya da tabletinize yüklediğiniz zaman sizi doğrudan modellerin olduğu bir sayfa bekliyor.

İstediğiniz modeli buradan seçtikten sonra aracın 3 boyutlu modellemesi telefonunuza indiriliyor. Porsche'nin böyle bir karar alarak telefonların hafızalarında büyük bir yer kaplamaması da takdire şayan doğrusu. Seçtiğiniz model telefonunuza indirildikten sonra Porsche sizden uygun bir zemin bulmanızı istiyor ve uygun zemin bulunduktan sonra aracın modeli bu noktaya konduruluyor.

Modelin boyutlarını da bulunduğunuz ortamın müsaitliğine göre büyütebiliyorsunuz. Hatta bu aracın gerçek boyutlarına yakın bir şekilde yerleştirmek mümkün. 

Basit bir arayüzü olan bu uygulamanın belki de en ilgi çekici noktası ise oluşturduğunuz aracı sürebiliyorsunuz. Bu da uygulamaya hem güzel bir deneyim katmış hem de ciddi anlamda eğlenceli vakit geçirme imkanı sunuyor.

Bu uygulamayı edinmek isterseniz hemen aşağıda bulunan bağlantılar yardımıyla kendinize uygun olan sürümü indirebilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/porsch-augmented-reality-app/#/3
24
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
0
0