PUBG ve Fortnite, Bir iOS 13 Hatası Nedeniyle Sağlıklı Bir Şekilde Oynanamıyor

42
15
5
2
1
Milyonlarca oyuncu tarafından oynanan günümüzün en popüler oyunları PUBG ve Fortnite mobil, iOS 13'te bulunan bir fonksiyon hatası nedeniyle düzgün bir şekilde oynanamıyor. Bu konuda Tencent Games, bir duyuru yayınladı ve oyuncularının şimdilik iOS 13'ten uzak durmalarını tavsiye etti.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve pek çok kullanıcı tarafından oldukça beğenilen iOS 13, mobil oyun severleri etkileyecek oldukça kritik bir hata içeriyor. İki büyük oyun PUBG ve Fortnite’ın yanı sıra pek çok diğer oyunu da etkileyen bu hata, 3 parmak kullanımına izin vermeyen bir “kontrol” hatasından kaynaklanıyor.

Oyuncuların üç parmağının kullanılmasını gerektiren herhangi bir oyun, oyun içi hareketleri etkiliyor ve oyuncular için kritik sayılabilecek bir probleme yol açıyor. Hata doğrudan sistemsel kaynaklı olduğu için oyun geliştiricilerinin yayınlayacağı bir güncelleme, bu sorunu çözemiyor.

Tencent, oyuncularını bu konuda uyardı:

PUBG Mobile iOS 13 Hatası

Oyunların dağıtıcıları için de oldukça önemli olan bu hatayla ilgili PUBG Mobile, oyunun içerisine yeni bir duyuru ekledi. Eklenen bu duyuru, oyuncularına konuyla ilgili uyarıda bulunuyor ve iOS 13 güncellemesini yüklememelerini tavsiye ediyor.

Apple ekibi ile bahsi geçen sorunu gündeme getirdiklerini ve sorunun farkında olduklarını belirten PUBG Mobile, sorunun çözümü için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Bu noktada yapımcı ekip, oyunu sağlıklı bir şekilde oynamaya devam edebilmek için iOS 13’e geçilmemesini tavsiye etti.

Sorun için şimdilik yapılabilecek tek geçici çözüm ise, şu anda mümkün olmayan hareketi tamamen devre dışı bırakmak gibi görünüyor. Ancak durumu daha da sıkıntılı bir hale getiren nokta ise iOS 13.1’in önümüzdeki hafta yayınlanacak olması fakat sürümün güncelleme notları belirli ve bu hataya ilişkin bir düzeltme yayınlanmayabilir.

Pek çok mobil oyuncuyu yakından etkileyen bu sorunun çözümünde ne gibi bir yol izleneceğini ise ancak ilerleyen günlerde görebileceğiz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Fortnite-PUBG-iOS-13-bug_id119123
42
15
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
42
15
5
2
1