Toyota’nın Hidrojenli Otomobil Fiyatlarını Ucuzlatmak İçin Planı Belli Oldu

21
8
1
0
0
Dünyanın sayılı otomobil üreticileri arasında yer alan Toyota, hidrojen kullanan araçların fiyatlarını 10 yıllık süreçte hibrit otomobillerle aynı noktaya çekmeyi planlıyor. Peki, Toyota Mirai nasıl daha makul fiyatlı hale gelecek?

Temiz otomobiller konusunda en büyük alternatiflerden biri hidrojen yakıt kullanan otomobiller. Bu araçların önündeki en büyük engellerden birisi yüksek üretim maliyetleri. Öte yandan Toyota, hidrojen yakıt hücreli araçlardan vazgeçmiş değil.

Toyota’nın Avrupa satış ve pazarlama müdürü Matt Harrison, Automative news Europe konferansında, 2030 yılına kadar hidrojenli araçların hibrit araçlarla fiyat açısından rekabet edebileceğini söyledi. Firma, Toyota Mirai’nin ikinci neslini piyasaya sürmeyi planlıyor. On yıl içinde gelecek olan üçüncü nesil Mirai ise çok bilinen hibrit modellerle fiyat açısından rekabetçi olacak. Mirai şu anda sadece Almanya, ABD ve Japonya’da satılıyor. Fiyatı ise 60 bin dolar.

Toyota’nın masrafları kısmak konusundaki ilk adımı, yakıt hücrelerinin üretilmesi için gereken platin miktarını azaltmak. Toyota’nın amacı, araçlarda kullandığı platinyum miktarını 30 gramdan 10 grama indirmek. Platini bulması, üretmesi ve işlemesi zor. Ekonomik bir kaynak değil zira bir şey ne kadar nadir olursa o kadar pahalı hale geliyor.

Toyota, 1997 yılında Toyota Prius’larda yaptığı çalışmalarla aracın üretim maliyetlerini düşürmeyi başarmıştı. Benzer bir süreci bu otomobillerde de görebiliriz. Platinin gramı şu anda piyasalarda 800 dolardan işlem görüyor. Yani sırf yapacakları pil çalışması bile firmanın üretim maliyetlerinin 16 bin dolar kadar azalmasına imkan verecektir (Ham fiyatları değişiklik gösterebilir).

Toyota’nın hidrojen kullanan aracı Mirai’yi aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpit.com/this-is-how-toyota-will-lower-the-price-of-the-hydrogen-car
21
8
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
8
1
0
0